Home

VESTI

Ana Popović 14. marta u DOB-u

No Comments Koncerti

Ana Popović 14. marta u DOB-uBluz gitaristkinja Ana Popović, koja živi u Holandiji, posle četiri godine, održaće 14. marta koncert u rodnom Beogradu.

Koncert će biti održan u sali "Amerikana" Doma omladine, na kome će Ana predstaviti svoj novi album "Blind For Love", a poslednji koncert u rodnom gradu, kome je posvetila pesmu "My Hometown", Popovićeva je održala 2006. godine na festivalu "Voxstock".

U međuvremenu je objavila dva album za izdavačku kuću "Eklekto gruv" (Eclecto Groove) iz Los Anđelesa, učestvovala na prestižnoj "Legendary Blues Cruise" plovidbi dva puta, kao i na mnogobrojnim američkim i evropskim bluz festivalima.

 

Bila je nominovana 2003. godine za najznačajniju blues nagradu, WC Handy u kategoriji Best New Artist kao prvi izvođač iz Evrope kome je ukazana takva čast. Godine 2006. je imala 6 nominacija za godišnje nagrade magazina Living Blues, a čitaoci Blues Waxa su je kandidovali za Bluz izvođača godine uz Joea Bonamassu i Taba Benoita. Njen CD “Still Making History” u decembru 2007. godine stigao je do 4. mesta Billboardove bluz liste.
 
Godišnje održi između 150 i 200 koncerata, a na spisku velikih imena sa kojima je svirala nalaze se BB King, Solomon Burk, Robert Krej.

Povodom nastupa u Domu omladine, Popovićeva je izjavila da je "sjajno vratiti se i svirati u Beogradu" i najavila odličan provod.

Popovićeva je bila nominovana 2003. godine za najznačajniju bluz nagradu "WC Handy" u kategoriji "Best New Artist", kao prvi izvođač iz Evrope kome je ukazana takva čast.

 
 

 

Ana Popović u Domu omladine
Ana Popović u Domu omladine

 

 

Godine 2006. je imala šest nominacija za godišnje nagrade magazina "Living Blues", a čitaoci "Bluz voksa" (Blues Waxa) su je kandidovali za "bluz izvođača godine" uz Džoa Bonamašu i Taba Benoita.

Njen album "Still Making History" u decembru 2007. godine stigao je do 4. mesta Bilbordove bluz liste.

Ona će nastupiti u Domu omladine sa svojim stalnim pratećim bandom – basista Ronald Jonkeriz Holandije, bubnjar Stefan Aveljaneda iz Francuske i orguljaš Mišel Papadia iz Italije, a ulaznica košta 1.000 dinara.

 

Koncert: ANA POPOVIĆ

Nedelja, 14. mart – Sala Amerikana u 21:00
Karte su u prodaji na Blagajni DOB-a, po ceni od 1000 dinara.

 

 

 

 

Više informacija:
www.anapopovic.com