Home

VESTI

Završena Jelen Top 10 turneja

No Comments Izveštaji

Završena Jelen Top 10 turnejaPreko 100 sati žive rok svirke, u 14 gradova, više od 10 hiljada posetilaca, 10 bendova, uz besprekornu organizaciju, odlično druženje i dobre vibracije sa publikom obeležili su Jelen Top 10 turneju koja je završena koncertom u prepunoj bašti SKC-a.

Koncert u SKC-u otvorio je bend ManisentImentalonst, potom su nastupili Bjesovi i Block Out, pa Hypnotized, Kanda Kodža i Nebojša i Eyseburn dok su koncert „zatvorili“ oko 1 čas posle ponoći Darkwood Dub.

 

Posle koncerta u SKC-u, vesela ekipa se preselila u klub Gun, na after party, uz dobar provod sa Velikim prezirom.

Nakon 2,5 meseca putujućeg rok zvuka uz Jelen Top 10 turneju, publici u Srbiji i Republici Srpskoj predstavili su se bendovi Darkwood Dub-a, Kanda, Kodža, i Nebojša, Obojeni Program, Bjesovi, Veliki prezir, Multietnička Atrakcija, Block Out, Hypnotized, Nežni Dalibor, ManisentImentalnost i Goribor. Tokom turneje, više od 10 gradova prijavilo se sa molbom da Jelen Top 10 turneja poseti i njih.

 

{xtypo_rounded1}Muzički magazin Clubbing.rs je prisustvovao koncertu i upravo Vam prenosimo odromnu količinu energije kroz fotografije koje smo zabeležili. One vas čekaju u Galeriji slika. Uživajte!{/xtypo_rounded1}

„Jedan od zadataka za narednu turneju biće da pronađemo veća mesta u kojima bi se održavale svirke, jer su neki prostori na ovoj turneji bili premali da prime sve zainteresovane. U svakom gradu se tražila karta više, a u nekima su koncerti bili rasprodati već prvog dana prodaje karata. Nema stajanja, jer rokenrol definitivno treba da živi u Srbiji.“, izjavio je Lazar Sakan, promoter Jelen Top 10 turneje.

Da se stvari pomeraju na bolje kada je muzička scena u Srbiji u pitanju, potvrđuje i jedan od naših najpoznatijih rok kritičara Petar Peca Popović, koji je posetio završni koncert Jelen Top 10 turneje u bašti SKC-a.

 

 

 Eyseburn, Jelen Top 10, Bašta SKC-a

Eyseburn, Jelen Top 10, Bašta SKC-a

 

„Sjajno je videti da se, nakon više od trideset godina, rokenrol turneja po Srbiji zaista desila. Nekoliko domaćih bendova na jednom mestu, koncerti prepuni mlade generacije, dobra energija među bendovima i sjajna atmosfera među publikom, dokaz su da domaći rokenrol ponovo "živi". Optimistična je činjenica da će se i po rok zvuku Srbija ponovo daleko čuti.“, rekao je rok kritičar Peca Popović.

Pesme „Zapremina tela“, „Nedaleko odavde“, „Nešto sasvim izvesno“ grupe Darkwood Dub potpuno su oduševile publiku širom Srbije. „Nastupali smo u gradovima u kojima nismo svirali po deset godina, i upoznali i neku novu publiku koja je mlada i odlično prihvata Darkwood Dub.“, rekao je Dejan Vučetić Vuča, frontmen sastava Darkwood Dub.

 

 

 Bjesovi, Jelen Top  10, Bašta SKC-a

Bjesovi, Jelen Top  10, Bašta SKC-a

 

Njihove kolege koje su takođe propratile celu turneju, kao članovi stalne postavke, grupa Kanda, Kodža i Nebojša publiku su osvojili novim hitovima ”Kafane i rokenrol” i “Pašću u svest”, sa poslednjeg albuma „Manifest“, ali i izvodjenjem pesama iz bogate dvadesetogodišnje karijere.

O pretposlednjem vikendu Jelen Top 10 turneje, koja je posetila gradove Bor i Niš Branislav Babić Kebra, frontmen grupe Obojeni program rekao je: “Oba koncerta su bila odlična, a Obojeni program je završio sa učešćem na turneji, rekao bih na najbolji mogući način. Hvala publici, bendovima sa kojima smo se lepo družili, i ljudima koji su sve ovo organizovali.”

 

 

 Jelen Top 10, Bašta SKC-a

Jelen Top 10, Bašta SKC-a

 

Jelen Top 10 turneja tokom dva ipo meseca obišla je Novi Sad, Kragujevac, Čačak, Sremsku Mitrovicu, Leskovac, Šabac, Pančevo, Sombor, Suboticu, Banja Luku,  Zrenjanin, Bor, Niš i Beograd.

Vidimo se na sledećoj Jelen Top 10 turneji!