Home

VESTI

Završen treći Hip hop festival “Guarana Svi kao jedan”

No Comments Izveštaji

Završen treći Hip hop festival "Guarana Svi kao jedan"Žurkom je u Čekaonici u zgradi BIGZ-a, završen treći Hip Hop festival “Svi kao jedan“. Koncept festivala ove godine bio je malo drugačiji u odnosu na prethodna dva izdanja, sa fokusima na različite segmente koji čine hip hop kulturu. Tako da je festival održan u tri vikenda i to u periodu od 7. do 23. juna na nekoliko lokacija u Beogradu, a pod generalnim pokrovieljstvom energetskog pića GUARANA.

   

Festival Guarana Svi Kao Jedan imao je izuzetan uspeh ove godine i uspeo da privuče više od 10.000 ljubitelja hip hop kulture.
   

Prvi vikend festivala se odigravao u Domu omladine Beograda, a posetioci  su bili u prilici da prisustvuju zanimljivim  tribinama  sa atraktivnim govornicima kao što su – Kiza 'Robin Hood', Juice i Borko iz grupe THC Po završetku tribine održano je 'Masters of Freestyle', na kome su svoje veštine u bacanju najboljih rima pokazali brojni takmičari, a pobednik je ovoga puta bio Smoke Mardeljano iz ekipe LTDFM.

Beogradski hip-hop DJ-evi: Mrki, Kobazz i Arhitekt držali su DJ radionicu, a odigrano je regionalno takmičenje u break-dance-u, pod nazivom ''Take a break''.

 

Pobedu je odneo Vid Vidmar iz Slovenije, iz ekipe Flow from Below, koji je bio sudija na prošlogodišnjem festivalu. Na ovogodišnjem takmičenju prijavljen je veliki broj takmičara iz cele Srbije, ali i iz Bosne i Hercegovine. Hrvatske, Slovenije i Švedske, a ishod je do samog kraja bio neizvesan.

 

Najviše očekivani, drugi / muzički vikend festivala imao je dve izuzetno uspešne i nezaboravne večeri drugog vikenda. U petak 14. juna pred mnogobrojnom publikom sjajne nastupe su imala vodeća imena beogradske hiphp scene: Bassivity Digital (VIP, Arafat, Sivilo, Dripac) C-YA, Sick Touch, Djans, DJ Munja, Jovica Dobrica, Andra.

Gost prve večeri muzičkog programa bio je zvezda njujorške andergraund scene –  AFU-RA. U subotu, 15. juna u prepunoj sali Depo magacina u Travničkoj ulici, fenomenalne nastupe su imale pre svega zvezde domaće hip hop scene: Prti BeeGee, Bvana, Juice, Bassivity Digital (Struka i Lud, Cantwait, Ziplok, One Shot, Smoke Mardeljano, Mučenička grupa) DJ Kobazz, ali najveće ovacije su izazvali članovi benda  ONYX -hardcore hip hop benda iz Njujorka, sigurno najpoznatijeg po svom hitu ‘’Slam’’iz 1993. godine.

 

 

 Završen treći Hip hop festival "Guarana Svi kao jedan"

Završen treći Hip hop festival "Guarana Svi kao jedan"

Poslednji vikend festivala Guarana Svi kao jedan bio je u duhu ekstremnih sportova i grafita. U subotu 22. juna, u Skejt parku na Ušću održano je takmičenja u skejtu i rolerima, kao i revijalno takmičenje u vožnji BMX-om. Meeting of styles, internacionalno takmičenje u crtanju grafita u kojem su  učestvovali grafiti majstori iz celog regiona, održano je u Skejt parku i u ulici Visokog Stevana, gde se još uvek radi veliki mural.

I ovog puta koncept GUARANA  Hip hop festivala  SVI KAO JEDAN je uspeo da objedini sve elemente hip hop kulture (rep muzika, brejk dens, ulična poezija, grafiti, kao i ekstremni sportovi poput skejta, rolera i bmx-a)  i doprinese kulturnom životu prestonice, privlačeći ljubitelje ove globalno popularne kulture iz celog regiona.

www.svikaojedan.com