Home

VESTI

Vratiće se ponovo White Lies…

No Comments Izveštaji

Vratiće se ponovo White Lies...Velike nade britanske scene White Lies opravdale su u četvrtak uveče očekivanja zahtevne beogradske publike u punoj velikoj dvorani Studentskog kulturnog centra.

 

"Hvala vam na tako divnoj večeri. Pružili ste nam zaista toplu dobrodošlicu. Nadam se da ćemo jednom doći ponovo!", poručio je na kraju koncerta gitarista Hari Mekvi (Harry Mc Veigh). 

 

Premijerni koncert u Beogradu, održan u njegovom kultnom rok prostoru, okončan je najavom White Lies da će se rado vratili ponovo u srpsku prestonicu.

Prethodno, Hari je sa basistom Čarlijem Kejvom (Charles Cave) i bubnjarem Džekom Lorensom-Braunom (Jack Lawrence-Brown) u skoro sat i po svirke ispunio na najbolji način najavu da će pored hitova sa prvenca "To Lose My Life…" (2009) srpska publika među prvima u svetu čuti uživo pesme sa predstojećeg drugog albuma "Ritual".

Velika dvorana SKC-a je kao u najboljim danima beogradskog novog talasa tutnjala, ovaj put poletnim  skoro "džojdivižnovskim" zvucima, od početne "A Place To Hide" do završnog velikog hita "Death", zaslužnog što je prvenac White Lies završio na vhu britanske top liste.

 

 

White   Lies

White Lies

 

"Prvi put smo u Srbiji, prvi put u Beogradu…Hvala vam na toploj dobrodošlici", uspevao je da prevali preko usana Mekvi, u inat tradicionalnoj engleski suzdržanosti. Koliko je bendu bilo stalo, pokazuje Mekvi koji je emotivno stezao pesnicu u znak pobede posle skoro svake pesme, koje bi redovno na kraju izvođenja bivale pozdravljene pravom provalom oduševljenja Beogradjana.
 
Sa nemilosrdnom preciznošću i možda iznenađujućom silinom, White Lies su isporučili hitove poput "To Lose My Life" ili "Fairwell To Fairground", kao i nove pesme "Strangers", "Peace&Quiet" i prvi singl sa novog albuma "Bigger Than US", koji je pozdravljen oduševljenjem koje je zateklo i same White Lies.

Konačno, prvi susret sa srpskom publikom zaključen je na bis sa pesmom "Death". Dovoljno je reći da je atmosfera više nalikovala fudbalskoj utakmici nego rok koncertu.

I ostatak večeri nije bio za potcenjivanje. Već je predizvođač beogradski Autopark privukao u dvoranu većinu posetilaca za svoj polučasovni nastup, tokom kojeg bend predvođen pevačicom Oljom Lakićević se nije libio da izvede ponešto i sa predstojećeg albuma radno nazvanog "Autopakao".

Da je aktuelni treći album "Sve dalje" (2009) sa razlogom zaradio skoro nepodeljeno dobre kritike u regionu potvrdile su nadahnute žive verzije pesma "Radost me uništava", "Pucketanje prstima", "Gori grad" i posebno "Kapisle svetle". Beograđane je dalje u noć odveo didžej kolektiv Indie-Go!

 

 

 

 

Izvor:

Long Play