Home

VESTI

Up against the wall! Izveštaj

No Comments Izveštaji

Up against the wall! Gegen Die Mauer! U saradnji sa Goethe Institutom u Beogradu, i kao deo programa Dana Nemačke, Dis-patch zajednički predstavio je zaista poseban party. Povod je 20. godišnjica od pada Berlinskog zida koji je delio ovaj grad, ostavljajući duboki trag na geopolitičkoj mapi Evrope.

 

Jednu deceniju nakon katarzičnog "pada" zida, Berlin je postao idealan milje za razvoj raznolikih umetničkih scena, pružajući prostor za istraživanje izraza daleko od mejnstrima, u napuštenim zgradama bivšeg Istočnog Berlina. Evropska techno kultura svoj najveći potisak dobila je upravo u ovom gradu, omamljenom ujedinjenjem i novom, oslobađajućom energijom. Danas, Berlin je i dalje dom nekoliko vodećih evropskih klubova i, pored Barselone, centralna tačka evropske kontinentalne klupske putanje.  

Clubbing.rs muzički magazin je posetio ovaj jako dobar event i ispratio sledeće muzičare: Cassy (Cocoon, Berlin), Tobias (nsi, Berlin), Jan Nemeček (Norbu, BG) , Dejan Milićević (Teška mašinerija, BG) & Video Live: Visomat INC (Berlin), Telematique (Berlin)! Foto izveštaj možete pogledati u Galeriji slika!

 

Enjoy ppl! Respect!

 

Up against the wall! Gegen Die Mauer!

 

Već nekoliko godina prvi na svim listama i omiljeno utočište berlinskih clubbera sa stažom, kao i gostujućih vikend-posetilaca, monumentalno zdanje kluba Berghain/Panorama Bar, u blizini stanice Ostbahnhof, poznato po neverovatnom prostoru, masivnom ozvučenju, raznolikom programu i događajima koji traju po čitav vikend bez prestanka. Za ovu muzičku proslavu pada Berlinskog zida u Beogradu predstavljamo DJeve, live actove i VJ umetnike koji će vam pružiti priliku da zavirite u originalno berlinsko noćno iskustvo, uz Berghain rezidente i specijalne video projekte koji će manipulisati i procesirati prizore Berlina iz perioda od pada zida do danas. 

 

NASTUPALI SU:  

CASSY (Cocoon, Berlin) www.cassybritton.com
tobias. (nsi, Berlin) www.tobiasfreund.com
JAN NEMEČEK (Norbu, Beograd) www.jannemecek.net

DEJAN MILIĆEVIĆ (Teška Mašinerija, Beograd) myspace.com/djdejanmilicevic
VISOMAT INC (Berlin) www.visomat.com (live video)

TELEMATIQUE (Berlin) www.telematique.de (live video)
 

U prodaji će se naći ograničeni broj ulaznica po ceni od 400 RSD, na blagajni Doma omladine i na ulazu. Portražite svoje besplatne ulaznice u okviru promotivnih akcija, pre svega u saradnji sa emisijom "Neviđeno" na Radiju B 92, od ponedeljka do petka 18 – 20 h.   

Svi kupci kompleta ulaznica za festival Dis-patch dobijaju besplatan ulaz za ovaj događaj!
www.dis-patch.com                

www.goethe.de/belgrad
 
 
 
 

CASSY (Cocoon, Berlin)

Cassy je rođena u Kingstonu-na-Temzi, u porodici oca sa Kariba i majke iz Austrije. Tamo se preselila kao dete, a zatim nazad u Englesku kao tinejdžer, kada je nastupala kao glumica i pevačica. Dok je živela u Austriji, Cassy je bila izložena raznolikoj elektronskoj muzičkoj sceni u svom najboljem izdanju. Tada je pokrenuta njena strast ka elektrosnkoj muzici, što ju je odvelo karijeri DJa i producenta.  

2003. godine Cassy se preselila u Berlin i nastavila da gradi svoju reputaciju talentovanog house i minimal DJa. Među mnogim uspešnim nastupima, zadržala se na rezidenturi u klubu Panoramabar i imala čast da miksuje njihovu prvu kompilaciju. Sarađivala je sa autorima kao što su Steve Bug, Ricardo Villalobos, Luciano, DJ Elin, Dave the Hustler, Mathew Jonson i Swayzak. Cassy poseduje mističnost koja obuzima i intirigira svakog slušaoca. Kada nastupa, Cassy širi neposrednost i strast prema onome što radi, oslikavajući raznoliki skup kulturoloških uticaja. Već godinama je u stalnom pokretu i nastupa u klubovima i na festivalima širom planete, kroz saradnju sa organizacijom Cocoon.  

www.cassybritton.com

 

TOBIAS. (nsi, Berlin)  

Tobias Freund bavi se muzikom već  25 godina. Pored karijere uspešnog profesionalnog studijskog muzičara, Tobias iza sebe ima zavidnu biografiju techno ploča. Često su to bile saradnje, kao na primer Sieg Über Die Sonne sa Dandy Jack, kao Atom & Pink Elln sa Uwe Schmidtom (Senor Coconut), kao nsi. sa Maxom Loderbauerom, ili najskorije kao Odd Machine sa Ricardom Villalobosom. Tobias takođe snima solo materijal, pod imenom Pink Elln, i objavljuje za Ostgut, Sahko, Logistic, Wagon Repair i nsp.  

Max Loderbauer i Tobias Freund nedavno su pokrenuli zajednički projekat – nsi. non standard institut – sa prvim izdanjem za Cadenza Records. Obojica su naučnici zvuka, u povratku na teren koji najbolje poznaju, u analogni svet. Njihov puristički pristup elektronskoj muzici istovremeno je osvežavajući i sofisticiran.  

http://www.myspace.com/tobiasfreund
 

Visomat Inc & Telematique (Berlin)

Visomat Inc. je oformljen sredinom 90ih godina na razmeđi media arta i klupske kulture tipične za Berlin, sa glavnim ciljem da se vizuelizuje muzika. Pored rada sa muzičarima, poslednjih godina proširili su fokus i na dizajn enterijera i objekata korišećenjem analogne i digitalne nosače informacija. Sa svojim video instalacijama i nastupima, Sven Gareis je deo evropskog umetničkog i klupskog pejzaža od 1998. godine. Od 2004. nastupa pod imenom Telematique. Njegov cilj je da generiše prizore koji su u bliskoj vezi sa arhitektonskim kontekstom u kome su predstavljeni. Rezultat je mnoštvo slojevitih, neočekivanih piktorijalnih  svetova, koji nastaju u preciznoj sinergiji sa prisutnom muzikom. 

www.telematique.de
www.visomat.com