Home

VESTI

Silicone Soul (UK), Pogon, BG

No Comments Izveštaji

Silicone Soul (UK), Pogon, BG

Popularni haus producentski duo Silicone SoulCraig Morrison i Greame Reedie, nastupili su sinoć, 24. oktobra, u Domu omladine Beograda.

Silicone Soul su proteklih desetak godina pokazali da su najpopularniji dvojac svoje matične kuće Soma Records (čiji je vlasnik Dave Clarke), ali i jedan od najpopularnijih dvojaca u svetu elektroniske plesne muzike uopšte, čime su zaslužili naziv najboljeg britanskog izvoznog proizvoda urbane i andergraund muzike.

Ostajući verni korenima istinske haus i tehno muzike, odbili su, između ostalog, nastup u BBC-jevoj komercijalnoj emisiji “Tops of the Pops”, javno protestujući protiv sveopšte komercijalizacije muzike.

Držali su rezidencije u najboljim evropskim klubovima kao što su klub La Terrrazza (Barselona), Circo Loco (DC10, Ibiza), The Arches and The Sub Club (Glasgow) i Café d'Anvers (Antwerpen).

 

Clubbing.rs ekipa je prisustvovala eventu za pamćenje, a možete se pronaći na fotkama odmah 🙂 prvo pripremite hladan nes i uživajte!

 

Silicone Soul (UK), Pogon, BG

 

Klupske svirke i visoka mesta na lestvicama doneli su im status ikona, mada je hit "Right On, Right On" mogao navesti na pomisao da žele da osvoje mejnstrim svet. Oni kažu da to nije tako, već da je njihova misija povratak u samu srž haus muzike.

Ime Silicone Soul smislila je njihova prijateljica, dok su oni hteli da se bend zove The Casino Boogie Allstars :)))