Home

VESTI

Red Bull MC Battle: Sterma u Amsterdamu, CoA vicešampion

No Comments Izveštaji

Red Bull MC Battle: Sterma u Amsterdamu, CoA vicešampionUhhhhh, kakvo finale! Šesnaest najboljih MC-ijeva iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske na istom mestu, u borbi za titulu kralja regionalnog fristajlera.

 

Pod se tresao od teških bitova, sevale su jake reči, precizni pančevi i duhovite rime, a sve to je pratio besprekoran flou – sve je dolikovalo najvećem regionalnom betl takmičenju.

 

Veliku salu Doma mladih u Sarajevu ispunili su ljubitelji hip hopa koji su se okupili da svedoče prvom regionalnom finalu Red Bull MC Battlea, a osim fanova iz Sarajeva došli su i fanovi iz Beograda i Zagreba. I mora se reći da im se dolazak itekako isplatio.

 

 

Red Bull MC Battle: Sterma u Amsterdamu, CoA vicešampion
Red Bull MC Battle: Sterma u Amsterdamu, CoA vicešampion
 

Na samom početku, nakon nastupa Fresh Generation Crew, host večeri Edo Maajka na ringu predstavlja sve takmičare i odmah počinje betl. Pravilo prvog kruga (osmina finala) bilo je da takmičari ne mogu biti iz iste države. Led su probili i u prvom betlu se sastali Rima (Hr) i Flash (BiH) a pobedu odnosi Rima koji je, kao i u Zagrebu, odmah osvojio simpatije kompletne dvorane i dobio puno, puno „buke“. DJ Soul rolao je Kooladeove bitove na koje se repovalo, a žiri (Frenkie, Timbe i Koolade) tokom cele večeri imali su težak zadatak.

U prvoj rundi takmičenja Grasshoper, Smoke Mardeljano i Zhozi Zho nisu imali previše sreće prilikom izvlačenja protivnika, a najteži zadatak imao je Grass sastavši se sa Stermom – pobednikom prvog Red Bull MC Battlea održanog 2010. godine u BiH. Iz prve runde takmičenja od predstavnika Srbije među 8 najboljih našli su se CoA i Arafat.

 

 

Red Bull MC Battle: Sterma u Amsterdamu, CoA vicešampion
Red Bull MC Battle: Sterma u Amsterdamu, CoA vicešampion

 

U pauzi je nastupio General Woo sa bitboks supertalentom Lil‘ Bearom, koji je sve oduševio, a potom se nastavilo sa betlovima četvrtfinala. Već tada se videlo da je na bini ostao creme de la creme MC-jeva. CoA se u ovoj rundi sastao sa Kontrom, drugoplasiranim sa BiH takmičenja, dok je Arafat išao na Stermu.

U polufinalu zanimljiva situacija, prava šampionska postava: prošlogodišnji BiH šampion Sterma, šampion Srbije CoA koji je ujedno bio najmlađi takmičar na celokupnom turniru, šampion Hrvatske Adam i Rima, koji je u četvrtfinalu izbacio ovogodišnjeg BiH šampiona Karu.

Prvi betl polufinala: Sterma vs. Adam. Rime su se bacale na zadane reči i sa „sunđerom, sudoperom i kaminom“ bolje se snašao Sterma. U drugom polufinalu CoA odlično koristi imena glumaca Bate Živojinovića, Borisa Dvornika i Emira Hadžihafizbegovića odnosi pobedu protiv Rime. Pre samog finala na ring je izašla legenda svetskog B-bojinga Lilou, dvostruki svetski šampion Red Bull BC One-a. Lilou je svojim brejkdens nastupom naravio delirijum u sali i odličnu uvertiru pred veliko finale prvog regionalnog Red Bull MC Battlea.

 

 

Red Bull MC Battle: Sterma u Amsterdamu, CoA vicešampion
Red Bull MC Battle: Sterma u Amsterdamu, CoA vicešampion

 

U finalu se se sastala dva najbolja fristajlera, CoA protiv Sterme, žestina protiv ironije. Svojom duhovitošću, ali i iskustvom na kraju ipak nadvladava Sterma i osvaja titulu regionalnog kralja fristajla. Prošlogodišnji šampion ponovo je podigao pobednički pehar i osvojio put u Amsterdam u Red Bull Studio i snimanje pesme na Kooladeove beatove.

Mora se napomenuti da su svi takmičari zaslužili nagradu za fer plej. Iskreno su čestitali jedni drugima nakon žestokih betlova i dobrih pančeva, i pokazali da je na kraju ipak najvažnije druženje i hip hop. Na samom kraju: svi takmičari na bini, oupen majk sešn, i puno dobrih vibracija i pozitivne energije.

2012 je iza ugla, kao i novo izdanje Red Bull MC Battlea.

 

 

 

Fotografije:

Predrag Vučković/Red Bull Content Pool