Home

VESTI

Izveštaj: “Wonder Women Weekend”, Tube

No Comments Izveštaji

Izveštaj: “Wonder Women Weekend”, TubeTrodnevni program ovogodišnjeg angažovanog festivala za samo tri dana posetilo preko 2.500 ljudi.

“Wonder Women Weekend” bio je tematski podeljen po večerima, pa je tako prvog dana, u četvrtak, 8. decembra, za DJ pultom kluba The Tube, nastupila Jenna G. iz Mančestera, a uz nju i Dada Selekta, domaća DJ podrška.

 

Posetioci su uživali je u ritmovima drum’n’bass-a koji su zvukom ispunjavali prostor poznatog beogradskog kluba. 

 

Samo dan kasnije, u petak 9. decembra, u okviru house i deep house večeri, za gramofonima je je bila gošća iz Sibira Nina Kraviz, javnosti poznata po hitu “I’m Gonna Get You”. U prepunom klubu The Tube, sa Ninom je nastupila i domaća DJ zvezda Tijana Todorović. Subota, 10. decembra, bila je rezervisana za ludu disco i tech-house žurku, na kojoj su snage udružile domaće DJ-ice Anna D, Kristina Lalić, Lady Dee i Loco Baby.

{xtypo_rounded1}U saradnji sa klubom "The Tube" smo Vam pripremili ovaj izveštaj. Uživajte u fotografijama i pronađite se na slikama 😉

Fotografije Vas iščekuju u našoj Galeriji slika!{/xtypo_rounded1}

Samom muzičkom segmentu festivala prethodila je tribina sa temom “Žene u tipično muškim poslovima: Položaj žena na elektronskoj muzičkoj sceni“, koja je bilo održana u zdanju UK Parobrod u petak, 9. decembra od 21 čas. Učesnice u ovoj panel diskusiji bile su mahom dame iz svete muzičke industrije: DJ i gošća iz Rusije Nina Kraviz, sociološkinja Marija Nikolić, PR iz oblasti kulturnjih dešavanja – Barbara Garčević, kao i Hana Adrović – PR regionalnog MTV-ja.

 

 

 Izložba “Wonder Women Weekend”, Tube

Izložba “Wonder Women Weekend”, Tube

 

U okviru teme koju je zadala moderatorka Tijana Todorović, učesnice ove tribine analizirale su položaj žena u muzičkoj industriji, svaka iz aspekta svog zanimanja. S obzirom na važnost teme položaja žena na elektronskoj muzičkoj sceni, publiku na ovoj tribini činili su aktivni učesnici u kreiranju današnje scene, pripadnici oba pola.

Festival ženskih DJ-jeva pod nazivom “Wonder Women” za ideju je imao ukazivanje na podređen položaj devojaka koje se bave “di džejingom” u odnosu na muškarce.

 

 

 Izveštaj: “Wonder Women Weekend”, Tube

Izveštaj: “Wonder Women Weekend”, Tube

 

Organizacija festivala bila je u rukama kluba The Tube i regionalnog MTV-ja. Zajednička želja bila je da se javnosti malo bolje predstavi žensko stvaralaštvo kad je DJ profesija u pitanju.

O festivalu “Wonder Women” organizatori su izjavili: “Ovaj projekat je lansiran kako bi se privukla pažnja na komplikovan položaj žena u raznim sferma biznisa u kojima dominiraju muškarci, kao što je konkretno posao DJ-a. Ovako smo želeli da se zajedno zapitamo zašto je to tako i da pokažemo da žene DJ-evi mogu da stanu rame uz rame sa muškim kolegama.” Naredni “Wonder Women Weekend” biće održan u martu 2012. godine, u organizaciji regionalnog MTV-ja i kluba The Tube.

 

 

 Izveštaj: “Wonder Women Weekend”, Tube

Izveštaj: “Wonder Women Weekend”, Tube