Home

VESTI

Izveštaj: Veče tanga u Beogradskoj areni

No Comments Izveštaji

4.  Međunarodni festival animacije

Grupa Gotan Project održala je koncert u Beogradskoj areni, gde je publici predstavila svoj novi, treći po redu, studijski album "Tango 3.0".

Gotan Project su 1999. u Parizu osnovali francuski umetnik Philippe Cohen Solal, argentinski gitarista Eduardo Makarof i švajcarski programer Christoph H. Müller. 

 

Zanimljiva kombinacija argentinskog tanga i elektronske muzike brzo je osvojila publiku širom sveta, a 2004. Gotan Project su poslednji put nastupili u beogradskom Sava centru.

Ovaj zanimljivi trio je u Areni okupio oko 3.000-4.000 ljubitelja tanga, od kojih se neki nisu stideli da zauzmu mesto do bine i zaigrali uz ovaj energičan i strastven ples, dopunjen elektronskim zvukom.

 

 

Gotan project - Foto: Dragan Kujundžić
Gotan project – Foto: Dragan Kujundžić

 

 

Pored pesama sa novog albuma, publika je bila u prilici da se podseti i starih hitova sa izdanja "La Ravancha del Tango" i "Lunatico".

Gotan Project su obišli su svet, od Tel Aviva do Tokija, oduševili publiku od klubova u Njujorku, preko Evrope, do plaža Rio de Ženeira, a trećim CD-om vratili su se svojim korenima, oslikavajući atmosferu i osećanja Buenos Airesa i Pariza, ali i otišli korak dalje, sarađujući sa izuzetnim umetnicima.

Pesmu "Peligro" uradili su sa Kristinom Vilalonga, a "Tu Misterio" sa Danielom Melingom.

Obe numere čula je publika u "Areni" i pozdravila dugim aplauzom, kao i melodiju "Rayuela" inspirisanu istoimenom novelom argentinskog pisca Hulia Kortasara.

 

 

Gotan project - Foto: Dragan Kujundžić
Gotan project – Foto: Dragan Kujundžić

 

 

Jednoipočasovni nastup pratile su scene tanga na belom platnu, koje su dale podsticaj najhrabrijima da uživo ispred bine provere svoje plesačke veštine .

Izvođače je iznenadilo da ih beogradska publika razume kada govore na španskom jeziku, a za uzvrat oni su Beograđane pozdravili na srpskom sa "Dobro veče Beograde" i "Hvala".

 

 

 

Izvor:

Tanjug