Home

VESTI

Izveštaj: URA! 2

No Comments Izveštaji

URA 2 :: Kulturni centri (CK13, Grad, Gradilište, SKC)

URA 2! događaj organizovan je u saradnji sa Happynovisad organizacijom i Fakultetom za sport i turizam, tims. kako bi započela javna diskusija o kultrunim centrima i njihovoj funkciji.
 
Veče je otvorila izložba fotografija, koja se nastavila projekcijom filma “Better Living Through Circuitry”, da bi oko 22:30 započela diskusija sa Urošem Radenkovićem (GRAD), Dušanom Galovićem (Happynovisad – Gradilište), Aleksandrom Oparnicom (SKC) i Markom Gaićem (CK13), koju je vodio Goran Tomka (Fakultet za sport i turizam, tims.).

Fotografije sa ovog eventa vas čekaju u Galeriji slika , zahvaljujući našim prijateljima iz Novog Sada, Alternacija.org! Uživajte!

 

Nakon izlaganja naših gostiju o načinima finansiranja, promocije, organizovanju sadržaja, usledela su pitanja slušaoca. Pred nekoliko desetina gostiju, za sat ipo vremena izvedeni su sledeći zaključci i saznanja.

 

– Neki od učesnika tribine, ako ne i većina, prvi put su se sreli upravo na URA 2 događaju, iako već godinama rade na ostvarivanju istog cilja.
 
– Javnosti je predstavljena akcija izrade Akcionog plana za mlade Novog Sada u organizaciji Kancelarije za mlade i radne grupe, u koju će se nakon URA 2 događaja uključiti i neki od učesnika, koji do sada nisu radili na projektu.
 
– Premijerno je objavljeno da bi SKC trebalo u martu da se useli u napušteni objekat u bulevaru Despota Stefana, jer nakon nekoliko stotina organizovanih događaja, do danas nisu imali stalnu adresu niti ikakav prostor za rad.
 
– Premijerno je najavljeno da bi krajem 2010. godine mogao nastati i još jedan kulturni centar, u saradnji Happynovisad organizacije i AlterNacije. Najavu je izložio Dušan Galović.
 
Tokom predavanja, razgovaralo se o odgovornosti menadžera kultrunih centara kako prema finansijerima, tako i prema publici, gradu uopšteno i programskoj selekciji. Nažalost, zbog nedovoljno vremena u ovu izuzetno ozbiljnu temu i ranije pokrenutu od strane drugih institucija, se nije značajnije zalazilo.
 
Najbitniji zaključak je da se borba za podizanje socijalne i kulturološke svesti mladih mora voditi zajedničkim snagama. U prilog tome ide i upoznavanje učesnika, razmena kontakata, uključivanje u izradnju Akcionog plana i brainstorming o svemu što može i mora da se uradi.
 
Nakon tribine, rejv je započeo Dee Face. Slušao se minimalniji zvuk prvih pola sata, ali je ubrzo omiljeni house razmrdao masu. Odličan set iskusnog džokeja. Nakon njega je nastupio Goya, sa prepoznatljivim tech zvukom koji danas preferira. Iako su se Gojini obožavatelji provodili kao i uvek kada on pušta, moramo priznati da je najpopularniji AlterDJ umeo i dinamičnije da pušta muziku. Veče se završilo uz Ewox-ov electro, tech, house. Zanimljive numere, odlična muzika, pomalo bez pravog flow-a, ali svakako veselo i muzički kvalitetno. 

 

URA 2 :: Kulturni centri (CK13, Grad, Gradilište, SKC)

 

 

URA 2 :: Kulturni centri (CK13, Grad, Gradilište, SKC)

Subota, 09. januar

Ritmo Latino, Novi Sad
Ulaz besplatan

Line up:
Ewox / www.myspace.com/djewox
Dee Face / www.myspace.com/djdeeface
Goya / www.myspace.com/goyanatasha