Home

VESTI

Izveštaj: Silicone Soul, BG

No Comments Izveštaji

Izveštaj: Silicone Soul, BG Popularni škotski DJ tandem Silicone Soul je oped oduševio publiku odličnom žurkom u hali "BEKO" u Beogradu 12. novembra.

Domaću podršku pružili su im legendarni novosadski DJ Fakir (Noise Destruction) i beogradski DJ Bokee (Kinetic Vibe).

 

Duo koji čine Graeme Reedie i Craig Morrison imaju  kultni status kod ovdašnje publike, a ovog puta su došli povodom proslave 20 godina rada prestižne izdavačke kuće "Soma Records" iz Glazgova.

{xtypo_rounded1}Ekipa muzičkog magazina Clubbing.rs je prisustvovala događaju i odlično se provela.

Posetite našu Galeriju fotografija i pogledajte koako je bilo na ovoj odličnoj žurci.{/xtypo_rounded1}

 

Veliki jubilej svetske elektronske scene obeležen je nedavno i aktuelnim "boks-set" izdanjem "Soma Records: 20 Years" koji čine tri kompilacijska albuma, od kojih je jedan i studijski miks koji su za ovu priliku uradili upravo Silicone Soul.

"Da budemo iskreni, bilo je to krajne zahtevno, staviti celih 20 godina muzike u 80 minuta. To je istinska privilegija i čast kada nam jedna prava institucija, kakva je ’Soma’, traži da obeležimo njen muzički katalog koji je takvog kvaliteta", izjavili su nedavno popularni "Silikonci" za magazin "Ibiza Spotlight".

 

 

 Silicone Soul, hala BEKO Beograd, 12.11.2011.

Silicone Soul, hala BEKO Beograd, 12.11.2011.

 

 

Neodvojivi deo dvodecenijske priče najvećih klupskih podijuma i festivala, kojima je popularna "Soma" redovno pružala antologijske numere, svakako je i njihova kolosalna house himna "Right On".

Na prvom disku, jednostavnom nazvanom "Classics", Silicone Soul se tako nalaze među 11 odabranih, gde su i producentska imena iz superteške kategorije kao što su Daft Punk, Slam, Funk D Void ili Samuel L. Sessions.

 

Tokom tih 20 godina, Silicone Soul su objavili četiri studijska, četiri kompilacijska albuma, desetine singlova i remiksa, osnovali svoju izdavačku kuću "Darkroom Dubs", osvojili prvo mesto britanske top liste, upisali nekoliko najvećih nagrada u plesnoj muzici, a usput i odbili da se pojave u hit emisiji BBC-a "Top of the Pops"!

 

 

 Silicone Soul, hala BEKO Beograd, 12.11.2011.

Silicone Soul, hala BEKO Beograd, 12.11.2011.

 

 

Momci iz zatamnjenih klubova kišovite škotske metropole trenutno prikupljaju remikse na konkursu za reizdanje svog velikog hita "Feelin’ Blue" koji će biti deo kolekcije njihovih remiksovanih  singlova čiji se izlazak očekuje u januaru predstojeće godine.

Graeme i Craig ujedno rade na svom petom albumu za "Soma Quality Recordings" kako je puni naziv legendarne etikete iz Glazgova čiji se 20. rođendan slavio 12. novembra i u Beogradu!