Home

VESTI

Izveštaj: Nouvelle Vague

No Comments Izveštaji

Izveštaj: Nouvelle Vague

Koncerti francuskog sastava Nouvelle Vague u bioskopu Odeon su svakog fana ostavili bez reči.

 

Grupa Nouvelle Vague je održala u Beogradu koncerte, 12. i 13. decembra, a s obzirom na to da su karte za prvi koncert, rasprodate u rekordnom roku i činjenice da je grupa u Srbiji izuzetno popularna, organizatori koncerta su odmah organizovali i reprizu.

 

Sinoćni koncert će biti zaista zapamčen po neverovatnoj energiji samog benda, pevačica i publike koja je non stop pevala i pratila bend. Svirali su sve svoje hitove "Dance with me", "In a manner of speaking", "Love will tear us apart", "Just cant get enouhgt"… A posle tri bisa, jedva se oprostili od publike, a iskreno i mi od njih!

 

Wow, what a concert!!!! Clubbing.rs ekpa je svakako posetila event i zabeležila Vam fotografije i video (uskoro) koji će vas, nadamo se, držati do sledećeg puta. Uživajte!

 

Izveštaj: Nouvelle Vague

 

Nouvelle Vague, je francuska grupa koja je pravu eksploziju popularnosti doživela sa bossa nova obradama punk i new wave klasika. Ove godine se vratila na scenu sa njihovim trećim albumom “3”.

 

Predvođeni producentom i aranžerom Marcom Collinom i Olivier Libauxom njihova prva dva albuma, "Nouvelle Vague" (2004) i “Bande Part” (2006) prodali su se u više od pola miliona primeraka.

Na novom albumu se mogu čuti i Martin Gore iz Depeche Mode kako peva “Master and Servant” sa Melanie Pain, zatim Ian McCulloch iz Echo And The Bunnymen u duetu sa Melanie u pesmi “All my Colours “, kao i Marina Celeste u izvođenju “Our Lips Are Sealed” sa Terry Hallom i na kraju “Parade” grupe Magazine koju izvode Barry Adamson i Miranda iz Nouvelle Vague.

Na trećem albumu, pesme su inspirisane američkom country muzikom i bluegrassom, ali su se na njemu Nouvelle Vague ovoga puta pozabavili i pesmama Talking Heads “Road to Nowhere” ,”Heaven” grupe Psychedlic Furs, “Metal” Gary Numana, “God Save The Queen” Sex Pistols, “Say Hello Wave Goodbye” grupe Soft Cell i “So Lonely” od The Police.

Slušaoci koji 13. decembra u 22.00 budu slušali B92, moći će u direktnom prenosu da provere da li Nouvelle Vague, po mišljenju mnogih, zaslužuju epitet “najvoljenijeg francuskog orkestra” u Srbiji i zbog čega savremeni muzički hitovi u njihovim aranžmanima zvuče tako “francuski zavodljivo i šarmantno”.