Home

VESTI

Izveštaj: Koncert benda Elemental

No Comments Izveštaji

Elemental  u Beogradu Sastav Elemental nastupio je u našoj prestonici u petak 03. septembra u novootvorenom klubu Gun club.

 

Veliki naglasak Elemental stavlja na svirke uživo, dinamične nastupe i direktnu komunikaciju sa svojom publikom. Posetioci su bili u prilici da čuju hip-hop bend koji ne prati stroge stilske odrednice, nego putuje različitim muzičkim žanrovima, pozajmljujući od svakog ono u čemu se najviše prepoznaje i na taj način obogaćuje sopstveni muzički stil.

 

Elemental je nastao 1998. godine, kada su se okupili kao rap trojka i u toj postavi objavili dva albuma – debi album "Moj, njegov i njen svijet" iz 2000. i "Tempo Velegrada – Demiurg" iz 2002.

 

Poslednjih pet godina deluju u sedmočlanoj postavi, netipičnoj za rap formu, zamenjujući semplove odsviranim muzičkim deonicama. U toj postavi su izdali svoja sledeća tri albuma – "Male Stvari" (2004.), "Pod pritiskom" (2008.) i "Vertigo" (2010.

 

{xtypo_rounded1}Ekipa muzičkog magazina Clubbing.rs nikako nije mogla propustiti ovaj koncert i nastup benda iz komšiluka. Pogledajte ambijent koji je krasio celo veče u novootvorenom klubu "Gun". Uživajte!{/xtypo_rounded1}

 

Bend nikada nije robovao muzičkim trendovima i ne vodi se prolaznošću singlova ili prodajom albuma. Svoju muziku ne smatra proizvodom, nego svojim umetničkim izrazom, pa se trudi da u pesme unosi inovativnost, originalnost i da stvori sopstveni stil.

 

Danas Elemental čine: Shot i Remi (MC-ji), Erol Zejnilović (gitara), Davor Zanoški (klavijature), Mario Bilić (bas), Ivan Vodopijec (bubnjevi) i Nataša Tonković (prateći vokal).

 

 

Pozdrav cekipi benda Elemental, očekujemo Vas ponovo uskoro 🙂