Home

VESTI

Izveštaj: Burn Urban Jump 2011

No Comments Izveštaji

Burn Urban Jump 2011

U subotu, 29. januara, održan je na Trgu Republike prvi „Burn Urban Jump” (takmicenje u snoubord skokovima). Minus do kolena nije sprečio nekoliko hiljada Beograđana da isprate takmičenje snowboardera iz Austrije, Slovenije i Srbije.

Nagradni fond takmičenja iznosio je 2000 evra, a za njega su se borili Jakob Messner, Christoph Messner (III mesto), Mitja Kodrić, Miljan Bošković, Patrick Worle (II mesto) i Luka Jeromel (I mesto).

 

Sistem suđenja bio je u jam formatu, što je značilo neprekidnu vožnju, a pobedu je odneo Luka Jeromel, koji je doskočio najviše različitih skokova. Navešćemo samo neke: salto unazad sa grebom, japan air, fs 720 double grab…

Takmičari su se zaletali uz pomoć wincha, mobilna žičara koja podseća na agregat ih je vukla brzinom od 50km/h ka odskoku visine 2,5m, sa koga su leteli po 5m uvis i 12m udalj.Start je bio u ulici Kneza Mihajla a odskok par metara posle inoks sata na Trgu Republike.Bilo je dosta teško uskladiti takav zalet na ravnom jer vozači nikad ne koriste taj vid sile za let.Uvek je u pitanju padina na kojoj dobijate brzinu, zato je ovo takmičenje toliko univerzalno i atraktivno sa.Retko koji grad u Evropi može da se pohvali sa ovakvim dogadjajem.

{xtypo_rounded1}Naše kolege Marina Bugarčić i Dejan Janošević su se potrudili da Vam na najbolji način prezentuju dešavanja i vratolomije koje su prezentovane prisutnima te večeri.

Iako na žestokom minusu, kolege su fotografisale bez pauze. Respect!

Fotografije Vas očekuju u Galeriji slika . Uživajte!{/xtypo_rounded1} 

 

Iako je situacija bila prilično zahtevna, to nije smetalo da padaju trikovi poput corck 5, tails grab 720, underflipova i salta svih varijacija, u kojima je i pored neverovatno hladnog vremena uživala mnogobrojna publika. Vozači su oduševljeni i to je najbitnije a veliki broj gradjana je mogao da vidi vratolomije koje su do sad vidjali samo na TV-u.

Momci nastavljaju sa svetskim kupom na planinama i nose utiske iz Beograda kao jedinom dogadjaju u urbanim uslovima za zimsku sezonu 2010/2011.

 

 

 Burn  Urban Jump 2011

Burn Urban Jump na Trgu Republike

 

Grandiozna konstrukcija doskoka (teska preko 10 tona) i 100 kubika snega od starta do Narodnog pozorišta će dugo svima ostati u pamćenju a udruženje Fristajlera kao organizator se nada da će ovim takmičenjem promovisati snoubording kao Olimpijski sport i okrenuti mlade ka prirodi i zdravom životu.

Zahvaljujemo se Gradu Beogradu na pomoći, našim sponzorima bez kojih ne bi imali ovu manifestaciju – Burn energy drink i O Neill-u. Kao i prijateljima manifestacije – Parobrod, Babys, Čvorište Beograda i Crveni Krst Stari grad.

Keep riding – uf.rs