Home

VESTI

Guns ‘N’ Roses sinoć – Neke stvari se ne zaboravljaju!

No Comments Izveštaji

Koncert u BeograduOdlazak na koncert Guns 'N’ Roses godine Gospodnje 2010. podrazumeva postojanje određenog stepena rock kulture, svedoči o nostalgiji za nekim davnim i boljim vremenima, a odraz je i nemale snage avanturističkog duha.

Jer, kada se uzme u obzir ćudljiva narav W. Axl Rosea, čoveka zaslužnog što grupa još uvek dejstvuje, od zakazanog početka u jedanaest uveče i najavljenog dvoipočasovnog trajanja može da ne ispadne ništa.

 

Stvar može da krene bilo kad kasnije i da se okonča ili kao vrhunac jesenje koncertne sezone, ili da se izrodi u skandal žigosan razmenom uvreda i bacanjem flaša na binu, kako nas uči skorašnje iskustvo Dablina.

 

Skepsa je, dakle, postojala, ali joj u Beogradu ipak nije bilo mesta. Axl i ekipa su u Areni imali sjajan, punokrvan i razigran nastup, isporučili su obećanih sto pedeset i kusur minuta svirke i podsetili na dane kad je iz radijske i MTV perspektive izgledalo kao da osim GNR na rock sceni ne postoji ništa drugo.

 

Guns N' Roses

Guns N’ Roses priredili su nezaboravan koncert u Beogradu / Foto: Beta

 

Uprkos svim povoljnim utiscima, teško je ovu družinu doživeti kao onu grupu, iako ime tako tvrdi. Oni su pre Axl i prateći bend i to nije ništa uvredljivo, jer stvar funkcioniše, fluid ’radi’, uspomene oživljavaju i čoveku još dođe da kaže da se isplatilo čekati, da je imalo na šta. A ako brojimo godine, Srbija je, da bi ugostila ’firmu’ Guns 'N’ Roses, morala da se strpi praktično celo jedno punoletstvo… 

 

Izvor:

B92