Home

VESTI

E-Play sinoć oduševio publiku u Mikser House-u

No Comments Izveštaji

E-Play sinoć oduševio publiku u Mikser House-uBend “E-play” je sinoć pred brojnom publikom u Mikser House-u predstavio svoj novi album “Obični ljudi”. Na fenomenalnom koncertu poštovaoci benda, koji uspešno traje više od 10 godina, su imali priliku da čuju svih 11 pesama sa novog CD-a, koji je izašao u izdanju “Miksera”.
   

“Bilo je sjano. Divni ljudi su došli. Imali smo malu tremu, ali stvarno smo se lepo osećali. Laknulo nam je. Konačno se ovoliki rad ispatio – ljudima se dopada i to je ono što je najbitnije”, rekla je Maja Cvetković posle nastupa.
  

Četvrti album “E-play”-ja – “Obični ljudi”, drugo je izdanje izašlo pod etiketom “Mikser” i dostupno je od danas ekskluzivno u prodavnici balkanskog dizajna u Mikser House-u (Karađorđeva 46).

O albumu:

Bend je krajem 2012. godine objavio singl “Hiljadu ljudi” i tom pesmom najavio pravac u kome će se kretati album “Obični ljudi”. Nakon toga usledili su singlovi “Iluzija” sa Matijom Dedicem, “Ljubica” i “Divan dan”. Od sastava E-play se sve očekivalo samo ne upliv u jazz. Medjutim, uz gostovanje Matije Dedica, oni su pokazali da mogu na vrlo simpatičan način da spoje dve vrlo različite stvari. Upravo zbog toga pesma “Iluzija” je pobrala mnoge simpatije slušalaca. Dok je pesma “Ljubica” bila samo još jedna potvrda starim fanovima da “E-play” definitivno vlada na terenu žustre energije i jasno izraženog stava, pesma “Divan dan” je definitivno najveći hit na albumu. Pored ovih singlova na albumu se nalaze i pesme “Heroj”, “Ovde”, “Možda neko”, “Čoveče ne ljuti se” i “Sedmica” (instrumental).

  

 

 E-Play sinoć oduševio publiku u Mikser House-u

E-Play sinoć oduševio publiku u Mikser House-u

 

 

Na celom albumu Majine unikatne bas deonice ovoga puta je ispratio dobro poznati bubnjar Trut koji se na ovoj ploči prvi put oprobao u nekim novim ritmovim, dok je gitare potpisao Danilo Nikodinovski.

Žanrovski bend album karakteriše kao “akustičan drum and bass”, dok bi ga mi opisali kao savremena muzika sa ogromnom dušom.

 

MIKSER je multidisciplinarna platforma koja podstiče razvoj kreativne ekonomije zemlje i regiona, i uspostavlja dijalog između savremenih globalnih tendencija i domaće i regionalne prakse.

Organizacija MIKSER pokrenula je MIKSER FESTIVAL najveću regionalnu smotru kreativnosti i inovacija i osnovala MIKSER HOUSE – Balkanski dizajn centar, permanentni multifunkcionalni prostor za kulturne, edukativne i komercijalne aktivnosti, smešten u inspirativnom zdanju nekadašnje industrijske garaže. Zahvaljujići sinergiji oba Mikserova projekta locirana u Savamali, ovaj zapušteni kvart prolazi kroz proces urbane transformacije u progresivni kulturni distrikt.