Home

VESTI

11.000 ljudi na Trenchtown festivalu

No Comments Izveštaji

Trenchtown 09

Deveti po redu regionalni muzički festival Trenchtown, koji je završen u nedelju u predivnom prirodnom okruženju Etno kampa nadomak Palića, posetilo je za tri dana oko 11.000 ljudi.

Na najposećenijem do sada festivalu odlične koncerte na Glavnoj bini održali su Kanda Kodža i Nebojša, Edo Maajka, Laibach, kao i Darko Rundek koji je sa svojim Cargo Orkestrom odsvirao fenomenalan koncert za pamćenje od preko dva sata.

Zapažene nastupe na Glavnoj bini imali su i Belga, S.A.R.S, Petrol, Sajsi  i Pionir 10.

I na ostale dve bine posetioci su su odlično zabavljali. Na Terasi su se smenjivali kvalitetni regionalni DJ-evi: Siniša Tamamović (BiH), Zero (Hrvatska), Vladimir Aćić (Novi Sad), Max Demand (Mađarska), Jan Nemeček (Beograd), Arszenik (Hrvatska) i drugi. Na Rege bini nastupili su King Original Sound System, bend Zagastic (Mađarska), grupa Conquering Lion (Makedonija), Wadada Sound System (Beograd) i mnogi drugi…

 

Slike možete pogledati OVDE !!!

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=xlh86pVhAYc|width=450|height=277{/mgmediabot2}

 

Kamp koji se nalazi u okviru festivalskog prostora bio je kompletno popunjen čak dva dana pre početka festivala. Zabava u kampu trajala je svakodnevno od ranog jutra, a kvalitetnom provodu doprineli su i brojni prateći sadržaji. Aleksandar Zograf je predstavio svoju izložbu stripova, ali je sa prisutnima razgovarao i o različitim vidovima promocije umetničkog stvaralaštva i načinima alternativnog delanja. Svakog dana su se na Glavnoj bini neposredno pre početka muzičkog programa održavale projekcije filmova sa vinkovačkog festivala dokumentarnog filma DORF. Tokom dana su posetioci aktivno učestvovali u umetničkim radionicama, promocijama, debatama…
 

Sledeće godine održaće se deseti jubilarni Trenchtown festival, možete očekivati puno dobrih koncerata i još raznovrsnije i kvalitetnije umetničke sadržaje u pratećem programu. Pripreme su već počele!

Festival je i ove godine organizovala FOKUS Fondacija iz Subotice.