Home

VESTI

Vodimo vas na “Motovun Film Festival” u Beogradu

No Comments Film

Motovun Film Festival u Beogradu Dom omladine Beograda ima čast da predstavi jedan od najznačajnijih i najpopularnijih filmskih festivala regiona – Motovun filmski festival.

Motovun Film Festival, filmski Vudstok, u potpunosti je posvećen filmovima nastalim u malim kinematografijama i nezavisnim produkcijama, filmovima koji su se nametnuli inovativnošću, idejom, snagom svojih priča.

 

Motovun Film Festival petodnevni je filmski maraton u kome se projekcije u neprekinutom nizu smenjuju od 10 sati ujutru do 4 sata  posle ponoći, s večernjim projekcijama na otvorenom i dnevnim u bioskopima. Program festivala sastavljen je od sedamdesetak naslova sa svih strana sveta, od dokumentarnih do igranih, od kratkih do dugometražnih, od gerilskih do skupih produkcija. Jedini kriterijum  izbora je da se inventivnošću uklapaju u slobodoumnu atmosferu festivala.

 

{xtypo_rounded1}Urbani muzički magazin Clubbing.rs u saradnji sa Domom omladine Beograda vas vodi na projekcije dva filma u okviru projekta "MOTOVUN Film Festival u Beogradu".

Zainteresovani je potrebno da napišu email na ulaznice@clubbing.rs koji sadrži vaše podatke (ime, prezime i broj mobilnog telefona) i da u subject emaila napišu:"Jedna žena jedan vek (14.12. u 21h)" ili "Martha (15.12. u 21h)".

Rok za slanje mailova je do 14h na dan projekcije, za svaki pojedinačni film, a dobitnike ćemo obavestiti mailom najkasnije 2h vremena nakon isteka roka.{/xtypo_rounded1}

PROGRAM:
Sreda, 14. decembar

20 h
Filmski festival i lepote grada
, uz muzički program i filmske projekcije,  predstaviće Igor Mirković, direktor Motovun film festivala. Program vodi glumac Aljoša Vučković.
 
21h
"Jedna žena – jedan vek"

Želimir Žilnik Srbija / 2011, 100 min

Na osnovu intervjua i rekonstrukcije događaja, a kroz životnu priču, danas 100-godišnje Dragice Srzentić, dokumentarni film 'Jedna žena – jedan vek' osvjetljava niz značajnih događaja i osoba vezanih za istoriju Jugoslavije pre i posle Drugog svetskog rata. Kroz sliku jednog veka života žene heroja (koja je, između ostalog, 1948. godine lično odnela Staljinu u Moskvu čuveno Titovo 'ne'), otvaraju se retko spominjani segmenti eks-jugoslavenskih intelektualnih i ideoloških lavirinata kroz koje se prolazilo u stvaranju i propadanju osam država u kojima je živela (Austrougarska, Kraljevina Italija, Kraljevina SHS, NDH, FNRJ, SFRJ, Hrvatska, Srbija).

Dragica Srzentić, osim što je živi svedok istorije  20. veka, rođena je u Sovinjaku, mestu kraj Motovuna, a veći deo života živi u Beogradu.  Upravo zbog toga ovaj  film je svoju svetsku premijeru imao na prošlogodišnjem Motovun filmskom festivalu.

 
Četvrtak, 15. decembar

19h
REVIJA POBEDNIKA U PROGRAMU KRATKOG FILMA

BESPLATNA PROJEKCIJA!  Filmovi su titlovani na engleski jezik

2001. "Venkelov sindrom"/r.Vito Rocco/UK 2000/10'; Production: Flynn Productions;
2002.  "10 Minuta"/ r. Ahmed Imamović/BiH 2002/10'; Production: Refresh;
2003. "Poslije kiše" (After Rain, Eso Utan)/r. Peter Meszaros/ Mađarska 2002/5'; Production: Magikon/Kep Arnyek/Magyar Filmunio;
2004. "Flatlife"/r. Jonas Geirnaert/ Belgija 2004/ 11 min; Production: Hogeschool Gent-Kask;
2005. "7.35 ujutro" (7.35 in the Morning, 7.35 de la manana)/ r. Ignacio Vigalondo/ Španija 2004/ 9'; Production: Ibarretxe & co;
2006. "Prva plaća"/r. Alen Drljević/BiH 2005/13'; Production: Akademija scenskih umjetnosti Sarajevo;
2007. "T-Shirt"/r.Hossein Martin Fazeli/Češka 2006/9'; Prodiction: Hey Day Independent;
2008. "Između dva zida" (Betwwen the Walls, Intre ziduri)/r. Ana Felicia Scutelnicu/Njemačka 2007 /15'; Production: Dffb German Film & Television Academy

21h
"Martha"

Marcelino Islas Hernandez / Meksiko / 2010, 76 min

Nakon 30 godina koje je provela kao arhivarka u jednom osiguravajućem društvu u Mexico Cityju, 75-godišnjoj Marthi se život okreće naglavačke kada kompanija uvede kompjuter kao njenu zamenu. Dobija otkaz, a njen život gubi smisao. Ponižena, stara i usamljena, nema nikoga kome bi mogla da veruje, nema ničega zbog čega bi živela, pa odlučuje da okonča život. Međutim, uz pomoć mlade Eve koju je firma angažovala da na kompijuter prebaci datoteke, njen će je uzbudljiv put prema smrti dovesti u – život.

 MOTOVUN Film Festival u Beogradu

Na Motovun Film Festivalu 2011. film je nagrađen nagradom međunarodnog žirija filmskih kritičara FIPRESCI.

Marcelino Islas Hernandez je rođen u 1984. u Ciudad Satelite u Meksiku. Diplomirao je filmsku režiju na Centro de Diseno, Cine y Televizija Sveučilišta u Mexico Cityju. ‘Martha’ je njegov prvi igrani film.

 

MOTOVUN Film Festival u Beogradu
14. i 15. decembar 2011.
DOB//Velika sala

 

 
{xtypo_rounded2}PRAVILA ZA UČESTVOVANJE U PODELI KARATA

Kako biste učestovali u podeli karata potrebno je da u subject email-a napišete ime eventa (ili filma), a u nastavku email-a upišete vaše ime i prezime, kao i broj mobilnog telefona. E-mail je potrebno poslati na ulaznice@clubbing.rs!

Molimo vas da za jedan event pošaljete samo jedan e-mail. Slanje više malova neće povećati vaše šanse za dobijanje karata. Ukoliko drugačije nije naglašeno! Ako u istom periodu delimo karte za nekoliko party-a, možete poslati po jedan mail za svaki.
Dobitnike karata obavestićemo mailom. Dobitnici su dužni da svoje prisustvo potvrde mailom u roku od 3 sata.

Kako bi zaštitili prava dobitnika karata i osigurali preuzimanje od strane dobitnika, Muzički internet magazin Clubbing.rs neće objavljivati imena dobitnika.{/xtypo_rounded2}