Home

VESTI

Vodimo Vas na film “Zli poručnik”

No Comments Film

Vodimo Vas na film "Zli poručnik"

Film 'Zli poručnik' je kriminalistička drama o kontroverznom odlikovanom policajcu na putu ka propasti.

 

Film u kome Nikolas Kejdž – (čija je ovo po mnogima najbolja uloga u prethodnih nekoliko godina) igra veoma lošeg momka, bavi se licem i naličjem slave i odgovornosti, koristeći univerzalnu priču o pokvarenom policajcu.

 

Clubbing.rs, u saradnji sa distributerskom kućom MCF, vas vodi na film 29. aprila u bioskopu Kolosej. Delimo Vam 2×2 ulaznice. Zainteresovani je potrebno da nam pošalju email na ulaznice at clubbing.rs koji sadrži ime, prezime i broj mobilnog telefona. Subject:"Zli poručnik".

 

Nikolas Kejdž igra policajca Terensa Mekdonu, heroja Nju Orleansa. Mekdona je odlikovan nakon što je spasio žrtvu uragana Katrina koji je razorio grad. Zbog povrede leđa koju je zadobio u toku akcije spašavanja, Mekdona počinje da uzima sve više sredstava za umirenje bolova, što ga vodi u zavisnost.

 

Iako zavisnik, ne prestaje da tumara ruševinama Nju Orleansa u pokušajima da deli pravdu na način na koji on smatra da je ispravno. Potpunom metežu u njegovom životu doprinose i prostitutka u koju je zaljubljen, kao i dileri narkotika, kockari i ostali polusvet razorenog Nju Orleansa.  Istraga o ubistvu petoro afričkih emigranata uvlači ga još dublje u svet narkotika i odvodi ga na put kroz podzemlje koji će dovesti do njegove propasti.

 

 

Vodimo Vas na film "Zli poručnik"

Vodimo Vas na film "Zli poručnik"

 

 

Iako je mnogi smatraju rimejkom istoimenog filma iz 1992. godine (reditelj Abel Ferara), Hercog tvrdi da to nije slučaj i da taj film nije ni gledao

Scenarista, Vilijam Finklstajn, pisao je veliki broj epizoda za popularne kriminalističke serije NYPD Blue, L.A. Law, Brooklyn South, Law & Order. Ljubitelji “Zlog poručnika” ističu da je draž filma preteranost u svim detaljima, zbog čega film lako uvlači gledaoca u svet ludila sa kojim se glavni junak suočava. Ovu krimi-dramu prati mračna atmosfera nasilja i nemorala, ali i doza crnog humora. “Zli poručnik” je istovremeno tužan i manijakalno humorističan. Sam Hercog kaže da se nikada publika nije toliko smejala na njegovim projekcijama.

Nakon što je prikazan na nekoliko filmskih festivala, film je dobio dobre kritike, a veliki deo pohvala ide na izvedbu Nikolasa Kejdža o kome kažu da mu je ovo najbolja uloga u poslednjih nekoliko godina.