Home

VESTI

Večeras premijera filma “TOR – RAGNAROK”!

No Comments Film

Večeras premijera filma "TOR - RAGNAROK"!Veliko nam je zadovoljstvo da vas obavestimo da će premijera akcione avanture "TOR – RAGNAROK" (THOR: RAGNAROK) biti održana 01. novembra u bioskopima

   

Cineplexx Ušće Shopping Center, Cineplexx Delta City, Cineplexx BIG Beograd, Tuckwood Cineplex, Roda Cineplex, Cine Grand Capitol Park Rakovica, Arena (Novi Sad), Cineplexx Kragujevac Plaza, CineStar (Novi Sad), CineStar (Zrenjanin), CineStar (Pančevo), Cineplexx Niš, Vilin Grad (Niš), Cineplexx Delta City Podgorica i Cadmus Cineplex (Budva).
 

"TOR – RAGNAROK" je imao svetsku premijeru nakon koje je za manje od nedelju dana prikazivanja već zaradio neverovatnih 107,6 miliona dolara. Treći deo sage o bogu groma Toru, u naše bioskope stiže u isto vreme kada i u bioskope širom Sjedinjenih Američkih Država.

Karte za premijerna prikazivanja su još uvek u prodaji, zato požurite da obezbedite svoja mesta za ovaj bioskopski spektakl!

U novom Marvelovom filmu, Tor je zarobljen s druge strane svemira bez svog moćnog malja i nalazi se u trci s vremenom da se vrati u Asgard i zaustavi Ragnarok – uništenje njegove domovine i kraj asgardijanske civilizacije – od strane svemoćne nove pretnje, nemilosrdne Hele. Ali prvo mora da preživi gladijatorsko takmičenje koje će ga suočiti s bivšim saveznikom i kolegom Osvetnikom – neverovatnim Hulkom. „Tor –  Ragnarok“ gromoglasno stiže u bioskope!

Kris Hemsvort i ovoga puta je u naslovnoj ulozi, tumačeći heroja Asgarda čija se snaga i moć nalaze u malju. Takođe u ulozi Lokija, Torovog usvojenog brata, ponovo je dobitnik Zlatnog globusa, Tom Hidlston, a po prvi put u ovoj avanturi je i dvostruka dobitnica Oskara, Kejt Blančet, u ulozi Hele. Uz ove sjajne glumce videćemo i Idrisa Elbu, Džefa Goldbluma, Tesu Tomson, Karla Urbana, Marka Rafala i dobitnika Oskara i jednog od najboljih glumaca ikada, Entonija Hopkinsa, u ulozi Odina, kralja Asgarda.

Kada je davne 1962. godine legendarni duo, Sten Li i Džek Kirbi, čitaocima i Marvelovom univerzumu predstavio Moćnog Tora, oslododili su snagu koja je označila novu eru u žanru akcione avanture, a kojom upravlja nordijski bog, svojim maljem.

Film "TOR – RAGNAROK" od četvrtka, 02. novembra naći će se na redovnom repertoaru svih bioskopa, u 2D i 3D tehnici, a putem Mobl 3D Cinema opreme prikazivaće se i u gradovima koji nemaju bioskop.

Trejler filma pogledajte putem linka.

 

 

 Večeras premijera filma "TOR - RAGNAROK"!

Večeras premijera filma "TOR – RAGNAROK"!

 

 

TOR – RAGNAROK (THOR: RAGNAROK)
U bioskopima od 2. novembra

Režija: Taika Waititi
Uloge: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Idris Elba, Jeff Goldblum, Tessa Thompson, Karl Urban with Mark Ruffalo and Anthony Hopkins
Žanr: akciona avantura
Studio: Marvel

Iz studija „Marvel“ stiže nam „Tor – Ragnarok“, uzbudljiva nova avantura boga groma, koja obiluje akcijom, humorom, dramom i spektaklom.

U Marvelovom filmu „Tor – Ragnarok“, Tor je zarobljen s druge strane svemira bez svog moćnog malja i nalazi se u trci s vremenom da se vrati u Asgard i zaustavi Ragnarok – uništenje njegove domovine i kraj asgardijanske civilizacije – od strane svemoćne nove pretnje, nemilosrdne Hele. Ali prvo mora da preživi gladijatorsko takmičenje koje će ga suočiti s bivšim saveznikom i kolegom Osvetnikom – neverovatnim Hulkom.

Kris Hemsvort („Trka Života“, „U Srcu Mora“) vraća se u naslovnoj ulozi heroja Asgarda čije je glavno oružje dobro prepoznatljivi malj. Pridružuju mu se dobitnik „Zlatnog Globusa“ Tom Hidlston („Noćni Menadžer“, „Kong: Ostrvo Lobanja“) kao Torov usvojeni brat Loki, dva puta dobitnica Oskara Kejt Blančet („Nesrećna Džasmin“, „Kerol“) kao zločesta Hela; nominovan za nagradu „Emi“ i dobitnik „Zlatnog Globusa“, Idris Elba („Luter“, „Bitka za Pacifik“) kao vojnik Asgarda: Himdal; Džef Goldblam („Park iz Doba Jure“, „Grand Budapest Hotel“) kao ekscentrični diktator, vladar Sakaara, Tesa Tompson („Krid: Rađanje Legende“, „Selma“) kao žestoka ratnica: Valkire; Karl Urban („Star Trek“ trilogija, „Gospodar Prstenova: Povratak Kralja“); tri puta nominovan za Oskara Mark Rafalo, tumačeći ponovo ulogu Halka nakon filmova „Osvetnici“ i „Osvetnici – Era Altrona“ i dobitnik Oskara Entoni Hopkins („Kad Jaganjci Utihnu“, „Nikson“) ponovo igrajući Odina, kralja Asgarda.

„Tor – Ragnarok“ je treći nastavak Marvelove akcione avanture o nordijskom super heroju, režiju potpisuje reditelj nominovan za Oskara Taika Vaititi, a scenario su pisali Erik Pirson, Kreg Kajl i Kristofer Jost.

Sada već legendarni dvojac Sten Li i Džek Kirbi je 1962. godine predstavio „The Mighty Thor“ čitaocima Marvel stripova, započevši novu eru akcione – avanture u kojoj je glavni lik nordijski bog sa maljem, koji je debitovao u Sci-Fi antologiji delom “Journey Into Mystery” #83, u avgustu iste godine.

Najnoviji naslov u svetu Marvelovih filmova iz franšize o Toru, “Tor – Ragnarok” nastavlja niz hronika o epskim avanturama, pre koje su prve dve napravile veliki uspeh: “Tor” iz 2011. i “Tor – Mračni Svet” koji su zajedno zaradili preko 1.2 milijarde dolara širom sveta.

Autorska ekipa je htela da uz treću avanturu o Toru napravi nešto potpuno drugačije od filma “Tor – Mračni Svet”, ubacivši nove likove, nove negativce i nove lokacije. Oni žele da dokažu publici da franšiza može da se menja.

Jedan od scenarista, Erik Pirson je potražio inspiraciju u dva Marvelova stripa – “Thor: God of Thunder” (2012.) i “Planet Hulk“ (2006.-07.). “U stripu “God of Thunder” postoji lik po imenu Gorr koji ima za cilj da pobije sve bogove. Gorrove moći smo pridodali boginji Heli u filmu “Tor – Ragnarok”. U drugom serijalu koji je služio kao inspiracija, “Planet Hulk”, Halk je zarobljen na planeti Sakaar i prinuđen je da bude gladijator. Iskoristili smo ove elemente takođe u novom filmu o Toru”, kaže scenarista Erik Pirson.

Tor će sebe zateći u veoma ozbiljnoj situaciji. Princ Asgarda zatočen je na drugoj strani univerzuma bez svog moćnog malja, baš u trenutku kada je najpotrebniji svom Asgardu. Dok je njegovo kraljevstvo u rasulu, Torova jedina nada je da ponovo pronađe borca u sebi i proba da spreči Ragnarok – propast svega.

Kada je Kris Hemsvort saznao da će ponovo igrati Tora u Marvelovom filmu “Tor – Ragnarok”, bio je uzbuđen razvojem njegovog lika u ovoj priči. “Ovaj film, konkretno je napravio najveću promenu glavnog lika što potpuno menja i tok cele priče, kaže Hemsvort i dodaje: “Ovo je sve odlično kreirano uz zamisao reditelja Taike Vaititija i zahvaljujući njegovom smislu za humor, njegovom čvrstom stavu i želji da istražuje. Upravo je stvaranje nečeg drugačijeg bila i moja želja a i zamisao ljudi iz Marvel Studija.“

Tom Hidlston priznaje da je jedva čekao da ponovo igra lik Lokija. „Svaki put kada igram Lokija, izazov je da otkrijem nove načine kako da ga predstavim“, kaže Hidlston i dodaje: „Kada sam počeo da igram Lokija, nisam ni slutio da će se to nastaviti. Imam veliku odgovornost da ponovo, nakon četiri godine, predstavim lik sa kojim je publika već odlično upoznata i da ga pritom usmerim u potpuno novom pravcu.“

U trenutku kada se Mark Rafalo (nominovan za Oskara) vraća u ulogu Brusa Benera i Halka, otkriva neke zanimljive promene u vezi sa svojim likovima. „U ovoj priči Brus je u Halkovom telu već dve godine“, objašnjava Rafalo i nastavlja: „Tokom tog perioda sva traumatična iskustva koja ga plaše, čine nesigurnim ili ga sprečavaju da uživa u životu, su izbrisana. U renutku kada se probudi nakon dužeg perioda, on je na nivou  osmogodišnjaka. Ima znatiželju i radoznalost kao i malo dete. On napokon shvata da je oslobođen Halka.“

Rafalo opisuje i Halkove promene: „Halk sada ravnopravno ispoljava i tugu i sreću. On priča! Njega ne pokreće samo bes, tako da sada možemo da pogledamo malo dublje i njegovu emotivnu stranu, inteligenciju, šta voli da radi, šta jede, da li ikada spava – sva ona pitanja koja sam i ja sam sebi godinama postavljao igrajući ga. Sve u svemu, potpuno drugačiji Brus i potpuno drugačiji Halk. Tako da mi je pripalo da u ovom filmu igram potpuno dva nova lika, što je pravi izazov i dobra zabava.“

Stvorenje iz ozloglašene, dugo zaboravljene mračne ere univerzuma, Hela poseduje moć kakva do sada nije viđena. Naoružana sposobnošću da oslobodi neograničenu količinu oružja na neverovatan i smrtonosan način, Hela se vraća u potrazi za osvetom prema onima koji su je odbacili.

Ulogu Hele, prvog glavnog ženskog negativca u Marvelovom filmskom Univerzumu igra Kejt Blančet. „Ona će vam potpuno uništiti dosadašnje viđenje klasičnog negativca“, kaže reditelj Vaititi i dodaje: „Ona je podjednako snažna, lepa i zabavna“.

Dobitnica Oskara Kejt Blančet zakoračila je u nov svet u trenutku kada je pristala da igra Helu. „Trudila sam se da budem smirena, ali nisam mogla da sakrijem svoje uzbuđenje zato što vam se ovakve prilike ne nude često. Nakon malo istraživanja otkrila sam da nije bilo ženskih negativaca u Marvelovim filmovima do sada. Tada sam dodatno shvatila koliko će ova uloga biti uzbudljiva za mene.“

Produkcija filma „Tor – Ragnarok“ počela je 4. jula 2016. i snimanje je izvršeno najviše na australijskoj Zlatnoj Obali, na teritoriji Kvinslenda, južno od Brizbejna.

Uneti život u šarenoliku planetu Sakaar bio je jedan od najvažnijih zadataka. Kao inspiracija i uzor poslužili su mnogi koloritni predeli iz stripova “Thor: God of Thunder” i “Planet Hulk“. Ekipa je toliko bila posvećena ekranizaciji planete Sakaar da su zidovi kancelarija i celog radnog prostora bili ukrašeni crtežima i modelima nalik onima iz stripova.

Kostimi u filmu “Tor – Ragnarok” su inovativni i drugačiji od onih koje smo do sada gledali u filmovima o nordijskom bogu groma. Kostimograf Mejs Rubeo ističe: “Morali smo da stvorimo i novi svet kostima uz Sakaar i zato smo napravili veliko istraživanje crteža Džeka Kirbija koje smo potom sa papira pretočiti u stvarnost. Na kraju smo izuzetno zadovoljni postignutim i nadamo se da smo sve uskladili sa radovima Džeka Kirbija.

Kada je reč o vizualnim efektima, VFX supervizor Džejk Morison ističe sledeće: “Svaki kadar filma, je makar u malom procentu, prošao kroz sektor vizualnih efekata. Da li je reč o sitnim efektima kozmetičke prirode ili o stvaranju čitavih planeta, efekti su prisutni u najboljem obliku.”

Sumirajući šta želi da publika iskusi gledajući film “Tor – Ragnarok”, reditelj Taika Vaititi naglašava: “Želim da ovaj film bude fantastična, kosmička avantura uz koju će se publika zabaviti ali i pronaći i shvatiti emotivnu poruku filma. Publika želi da bude deo ovog putovanja i da proživi film u potpunosti, zato ćemo im to i pružiti.