Home

VESTI

Večeras dodela Oskara

No Comments Film

Večeras dodela OskaraU Kodak teatru u Holivudu večeras će biti održana 83. ceremonija dodele Oskara, tokom koje će Američka akademija za filmske umetnosti i nauke podeliti zlatne statue u više od 20 filmskih kategorija.

Kroz tročasovno gala veče, koje počinje u 17 časova po lokalnom vremenu, (prenos u 2.30 na Prvom kanalu RTS-a), goste i gledaoce vodiće dosad najmlađi glumački par En Hatavej (28) i Džejms Franko (33).

 

Među deset ostvarenja koja su ove godine nominovana za glavnu nagradu po oceni američkih kritičara izdvajaju se dva.Prvi je britanska istorijska drama "Kraljev govor" koja je osvojila 12 nominacija, a drugi film Dejvida Finčera "Društvena mreža" o nastanku Facebooka.

Pored ova dva favorita za najbolji film konkurišu još "Crni labud", "127 sati", "Bokser", "Čovek zvani hrabrost", "Početak", "Deca su u redu", "Zima do kostiju", ali i animirani film koji je na bioskopskim blagajnama postigao zavidne rezultate – "Priča o igračkama 3".

Pogledajte kako se voditelji pripremaju za ceremoniju.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=VKo-GBt5M0U|width=450|height=364{/mgmediabot2}
Outtakes from Oscar® Promo Shoot

Predviđanja filmskih kritičara, ali i kladioničara, govore da će Oskar za najbolju mušku ulogu otići Kolinu Firtu za portret kralja Džordža VI u filmu "Kraljev govor". Uz britanskog glumca nominovani su još Havijer Bardem, Džef Bridžiz, Džesi Ajzenberg i Džejms Franko.

U ženskoj kategoriji favorit je Natali Portman koja je za ulogu šizofrene balerine u "Crnom labudu" već osvojila priznanje američkog udruženja glumaca, Zlatni globus i nagradu BAFTA.

 

Izvor:
Filmske.com