Home

VESTI

U InexFilm-u ove nedelje

No Comments Film

U InexFilm-u ove nedeljeU subotu, 12. maja u 18 časova, u InexFilm-u (Višnjička 76) će se održati javna debata i druženje u okviru posete festivala Transeuropa Ekspediciji Inex film.

 

Teme razgovora će biti zajednička dobra, okupirani prostori, kulturno mapiranje, a u razgovoru će učestvovati predstavnici Ekspedicije Inex film, Društvenog centra iz Novog Sada, organizacije “European Alternatives” i pozorišta “Teatro Valle Occupato”.
 

Ovogodišnja glavna tema Transeuropa festivala, koji se svakog maja održava u mnogim gradovima širom Evrope, su zajednička dobra i javni prostori. Ekspediciju Inex film posetiće umetnici iz pozorišta “Teatro Valle Occupato”, koji će govoriti o svojim iskustvima okupacije i preuzimanja pozorišta u Rimu, javnom dobru, prostorima za nezavisnu kulturu i umetnost, skvotovima i otporu vladavini profita. Simbolično, festival počinje u Atini i pravi sebi put preko Balkana da bi konačno došao do središta Evrope – Frankfurta i Berlina. Karneval će povezati aktiviste, perfomere, intelektualce i umetnike, razvijajući zajednički narativ i zajednički politički pristup. Finalni forum će se održati u Rimu, 2. i 3. juna u samom pozorištu “Teatro Valle”.

 

 

 U InexFilm-u ove nedelje

U InexFilm-u ove nedelje

 

 

“Caravan of common goods“ deo je programa Punk Rock Matine u Inex filmu u okviru koga od 14 časova nastupaju bendovi:

GENERATION GAP – austrijski skapank
READY STEADY BLOW – beogradski pankrok
PRLjAVI DRIPCI – uličarski osiromašeni pank

 

www.facebook.com/InexFilm
www.teatrovalleoccupato.it