Home

VESTI

“Tony Manero” u selekciji EXIT POINT

No Comments Film

"Tony Manero" u selekciji EXIT POINT

Festival filma i medija Cinema City glavnom takmičarskom selekcijom Exit Point ugostiće čileanski film ”Toni Manero” (Tony Manero), neobičnu dramu reditelja Pabla Larena (Pablo Larrain).

Radnja se odvija 1978. Glavni junak, Raul Peralta, je neostvareni pedesetogodišnjak i kriminalac, koji je opsednut Džon Travoltom, i njegovim izvođenjem uloge Toni Manera u "Groznici subotnje večeri".

Kada god ima priliku, Raul pogleda pomenuti film, utvrđujući već dobro memorisane dijaloge. Svojim znanjem o detaljima filma uvek pobeđuje fanove-rivale. Problem se javlja kada Raul nepokolebljivo odluči da pobedi na televizijskom takmičenju u imitacijama Džon Travolte. Raul ne preza ni od ubistva kao sredstva koje će mu omogućiti da dođe do dugo sanjanog cilja. Kroz ceo film protkana je kritika diktatorskog režima u Čileu, koji je rezultovao besmislenim obezličenjem svakog pojedinca.

Pablo Laren (Pablo Larrain) je rođen u Čileu, 1976. Po završetku studija filmske režije, osnovao je Fabulu, kompaniju koja je posvećena komunikacijama i audio-vizuelnom razvoju. 2005. režirao je i producirao svoj prvi igrani film pod nazivom „Fuga“. 2006. radi produkciju za film „La Vida Me Mata” reditelja Sebastijana Silve (Sebastián Silva). ” Toni Manero” je njegov drugi igrani film.

"Tony Manero" u selekciji EXIT POINT

 

 

Više informacija u vezi predstojećih ostvarenja na Cinema City festivalu na adresi www.cinemacity.org