Home

VESTI

“Tamo i ovde” na Tribeci

No Comments Film

"Tamo i ovde" na Tribeci

Američka pop pevačica Cyndi Lauper i njen muž David Thornton pojavili su se na ovogodišnjem Tribeca filmskom festivalu po prvi put na velikom ekranu otkako su se upoznali na filmskom setu pre skoro 20 godina. Oni su se pojavili u ulozi bivšeg para u debitantskoj crnoj komediji Tamo i ovde (Here and There) srpskog reditelja Darka Lungulova, i to je prvi put da su se pojavili na velikom platnu od filma Off and Running iz 1991. godine.

 

"Pomislila sam da bi bilo sjajno biti deo svega toga", rekla je Cindy Lauper, koja je takoÄ‘e napisala i pesmu za ovaj nezavisan film. "On je fantastičan glumac", dodala je ona, misleći pritom na svog supruga. Cindy Lauper se angažovala u filmu nakon što je Thornton dobio glavnu ulogu Roberta, sredovečnog Njujorčana koji putuje u Srbiju da bi se brzo obogatio brakom sa ženom koja želi da se preseli u Ameriku. "Iskren da budem, nisam znao da je Cyndi Thorntonova žena, i on je u prolazu nagovestio da bi njegova žena mogla da napiše pesmu za film", kaže Lungulov, dok se priseća kako je pitao glavnog glumca sa kim je oženjen.

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=zCKGt7h3gSU|width=450|height=277{/mgmediabot2}

 

"Saradnja s njima je bila veoma zabavna", rekao je reditelj, dodavši da je prvobitno imao tako mali budžet za film da nije mogao da priÄ‘e nijednom agentu ni glumcu. Tek kada je njegov scenario dospeo u ruke producenta Jima Starka, projekat je zadobio pažnju meÄ‘u glumcima u Njujork Sitiju, što je dovelo do toga da Lungulov uspe da angažuje Throntona, koji je prethodno glumio u filmovima poput Unhook the Stars i Home Alone 3. "Bio je to prilično ambiciozan prvi film", kaže Lungulov o snimanju filma u Njujork Sitiju i Beogradu.

Thornton, koji se oženio sa Cyndi Lauper 1991. godine, rekao je kako je ponosan na to koliko je "srca i duše" Lungulov uneo u film, čiji je scenario počeo da piše još 2004. godine. "Pročitao sam ga i pomislio kako zaista želim da budem deo toga", rekao je on. "On je uspeo da snimi film u zemlji gde imate svu dobru volju na svetu, a nimalo mogućnosti. Ovaj film je posvedočio o želji jedne osobe da bude umetnik i odbijanje da kaže ne", rekao je Thornton.

Neki kritičari na Internetu su već opisali film Here and There kao jedan od 10 filmova koje morate videti na Tribeci.