Home

VESTI

Spilbergov “Doušnik” u bioskopima

No Comments Film

Najnovije ostvarenje Stivena Spilberga DOUŠNIK (THE POST) od ovog četvrtka kreće u bioskopsku distribuciju u Srbiji. Film u čijem su stvaranju učestvovala najpoznatija imena Holivuda: Spilberg kao reditelj , Tom Henks i Meril Strip u glavnim ulogama i Džon Vilijams kao kompozitor muzike.

Dvoje najslavnijih glumaca svoje generacije, trostruka Oskarovka Meril Strip  i dvostruki Oskarovac Tom Henks po prvi put zajedno u istorijskoj političkoj drami Stivena Spilberga.

Radi se o istinitom događaju i aferi “Pentagon Papers”, odnosno ulozi koju su u njoj odigrale novine.Radnja je fokusirana  na objavu pentagonskih dokumenata u Washington Postu, kojima su 1971. njegovi novinari otkrili istinu o vijetnamskom ratu. Pentagonski dokumenti predstavljaju niz službenih dokumenata američkog ministarstva obrane koji su procurili tako što ih je vojni analitičar Daniel Ellsberg dostavio novinarima.

Uz ova dva velikana američke glume, Spilberg  je okupio stvarno impresivnu postavu glumaca: Alison Bri, Keri Kun , Dejvid Kros…

Uz uzbudljivu priču, genijalne glumce, verujemo odličan scenario i rediteljsku palicu, očekujemo dramu koja će ući u trku za Oscara. Do premijere filma koja je zakazana za četvrtak 11.01 , pogledajte odličan trejler:

Trejler: