Home

VESTI

Slobodna zona u Rexu: Juniorska selekcija

No Comments Film

Slobodna zona u Rexu: Juniorska selekcijaU okviru Juniorske selekcije programa "Slobodna zona u Rexu" u četvrtak, 22. 03. prikazuje se dokumentarni film "Darvin" švajcarskog reditelja Nika Brandestinija.

 

Sinopsis:
Bilo bi zaista teško naći negostoljubivije mesto za život od malog američkog gradića, Darvina. Smešten na neplodnom zemljištu Doline Smrti, predstavlja dom za 35-oro ljudi. U ovom gradiću, nekada čuvenom po rudnicima srebra, nema prodavnica, vladinih institucija, crkve…

 

Jedina zaposlena osoba je  bivša hipi aktivistkinja Suzan, sada u službi direktora pošte. Tu je i Monti, neverovatni umetnik nasilne prošlosti; talentovani pijanista Del; bradati anarhista po imenu Robin, mladi Rijal koji je u periodu promene pola iz ženskog u muški. Sa očaravajućom atmosferom pojačanom dirljivom muzikom Majkla Bruka, dokumentarac švajcarskog reditelja Nika Brandestinija je zasluženo osvojio nagrade na filmskim festivalima Big Sky, Sonoma i DocAviv.

 

 

Slobodna zona u Rexu: Juniorska selekcija

Slobodna zona u Rexu: Juniorska selekcija

 

 

O reditelju:

Nik Brandestini živeo je u Sjedinjenim Državama u periodu od 1977-1981. pre nego što je došao u  Cirih, gde i danas živi. Godine 2002. diplomirao je na Ciriškom Univerzitetu, Odsek za biznis i ekonomiju. Pored marketinga bavi se režijom, produkcijom, snimanjem i montiranjem dokumentarnih filmova. Od 1999. do 2002. radio je na muzičkoj televizijskoj stanici VIVA gde je  producirao i montirao informativni program o filmu. Njegovi prethodni filmovi doživeli su veliki uspeh na mnogim festivalima. Filmografija: Povratak u Firencu (2006), H.R. Gigerovo utočište (2007), Nasleđe velikog Aleča (2009), Darvin (2011).

 

 

 {mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=UD5WYehejUw|width=450|height=364{/mgmediabot2}

Slobodna zona u Rexu: Juniorska selekcija

 

 

Festivali i nagrade:
Glavna nagrada, Filmski festival Cirihu 2011
Nagrade publike, Filmski festival Docaviv  2011
Filmski festival Karlovi Vari 2011
Nagrada Festivalski favorit,  Filmski festival Sonoma 2011

Reč kritike:
“Darvin je predivno, elegično delo koje ostavlja neočekivani utisak i značenje.”
Los Anđeles Tajms

“…Neporeciva poezija… saosećajno dokumentovano…”
Varajeti

“Atmosferično… zarobljavajuće”
Film Žurnal

 

Cena ulaznice 100 dinara. Prodaja karata u Rexu od ponedeljka 19. marta, radnim danom od 11h – 16h, a na dan projekcije od 11h – 20h.

DOBRODOŠLI U SLOBODNU ZONU!
Dodatne informacije o programima SLOBODNE ZONE na:

www.freezonebelgrade.org  E-mail: promo@freezonebelgrade.org.