Home

VESTI

Slobodna zona u KC Rex

No Comments Film

Slobodna zona u KC Rex„Zamak“, koji su režirali Masimo D'Anolfi i Martina Parenti svetsku premijeru imao je prošle godine.

 

Sniman je na aerodromu Malpensa u Milanu, mestu na kojem birokratija i sitne procedure ozbiljno ograničavaju slobodu osoba, životinja i prolazećih dobara.

 

Film prati događaje na aerodromu u periodu od godinu dana.

 

Tu se testiraju nove mere kontrole što ga čini trajnim područjem za testiranje obezbeđenja, poput nijednog drugog javnog mesta. Italijanske i strane tajne službe, policija, finansijska policija, obezbeđenje, psi njuškači narkotika, novca i eksploziva, kamere za prismotru i rastući strah od nevidljive opasnosti.

 

 

 {mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=w5f1d2oGnyo|width=450|height=364{/mgmediabot2}

IL CASTELLO (film trailer) di Massimo D'Anolfi e Martina Parenti

 

 

Kako tvrde reditelji, želeli su da snime film na međunarodnom aerodromu zato što veruju da je tu, više nego igde drugde, izražena opsesija za obezbeđenjem, podilaženjem našem strahu od drugih i strategijama opšte kontrole koje vladaju svetom u kome živimo.

Ovaj film je u prošloj godini krunisan značajnim nagradama na međunarodnim filmskim festivalima Hot Docs, festivalima u Torinu, Bratislavi i Jihlavi.

Cena ulaznice je sto dinara. Prodaja karata u KC „Rex“ počinje od ponedeljka 23. januara, radnim danom od 11h do 16h, a na dan projekcije od 11h do 20h.

 

 

 

 

Izvor:

B92