Home

VESTI

Slobodna zona na turneji i tokom maja!

No Comments Film

Slobodna zona na turneji i tokom maja!Turneja filmskog festivala Slobodna zona nastavlja se i u maju projekcijama najboljih ostvarenja sa poslednjeg izdanja festivala.

Nakon Čačka, Loznice, Pančeva, Kikinde, Dimitrovgrada, Kragujevca, Sremske Mitrovice, Šapca, Kraljeva, Sombora i Novog Sada, filmski festival Slobodna zona tokom ovog meseca posetiće još 16 gradova širom Srbije!
 

I gledaoci u Boru, Subotici, Lazarevcu, Vranju, Leskovcu, Zaječaru, Paraćinu, Užicu, Aranđelovcu, Prijepolju, Novom Pazaru, Inđiji, Kruševcu, Bačkoj Palanci i Nišu imaće jedinstvenu priliku da vide selekciju 5 filmova među kojima je dobitnik prve nagrade publike festivala u Beogradu – dokumentarac Deponija Lusi Voker – nežna i blistava apoteoza o ljudskom dostojanstvu i smislu za radost pred jednostavnom činjenicom da se postoji, pa makar to bilo i u najnehumanijim uslovima.

 

 

 Slobodna zona na turneji i tokom maja!

Naš rajski vrt

 

 
Tu je i žanrovska kombinacija romanse i komedije sa elementima drušvene kritike – film Zidovi  Gustava Tareta koji ispituje motiv samoće u modernom svetu, otvarajući vedru mogućnost da se zidovi ipak poruše. Dokumentarac Manoa Kalila Naš rajski vrt gledaoce će uvesti u autentični mikrokosmos u kome pripadnici neprijateljskih nacija i konfesija ipak uživaju u mirnoj koegzistenciji, a film Naftovod, Ristearda O Domnejla doneće priču o stanovnicima irskog priobalnog mesta koji će zbog očuvanja svojih malih poseda doći u sukob ne samo sa kompanijom Šel – zagađivačem njihovih zemljišta, već naposletku i sa samom državom.

 

 

 Slobodna zona na turneji i tokom maja!

Deponija

 

 

U ovom izboru je i dokumentarac Srđana Keče Pismo ocu, koji se na dubok i smeo način bavi suočavanjem čoveka sa prošlošću i preispitivanjem individualnih odgovornosti ljudi zahvaćenih turbulentnim kretanjima istorije

Zauzmite svoje mesto u SLOBODNOJ ZONI!
www.freezonebelgrade.org