Home

VESTI

“Rogue One: A Star Wars Story” obara rekorde!

No Comments Film

"Rogue One: A Star Wars Story" obara rekorde!Veliko nam je zadovoljstvo da vas obavestimo da je najnovije filmsko ostvarenje studija Lucasfilm "ODMETNIK-1 – STAR WARS PRIČA" (ROGUE ONE: A STAR WARS STORY) zaradilo na svetskom nivou već 523 miliona dolara.
 
Ovaj film je i dalje prvi na listama gledanosti u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji, a gledaoci oduševljeno hrle u bioskope i u prazničnom periodu.
  

U Srbiji i Crnoj Gori, "ODMETNIK-1 – STAR WARS PRIČA" je i druge nedelje prikazivanja na prvom mestu, a novi i stari fanovi ove uspešne franšize veoma su zadovoljni filmom, pa ga često gledaju i po nekoliko puta.

Ukoliko još uvek niste doživeli na velikom platnu akcionu avanturu koja je osvojila ceo svet, učinite to što pre u bioskopu po izboru.

Napominjemo da je studiju Dizni ova godina rekordna, jer je zabeležio zaradu od 2.49 biliona dolara i to pre početka prikazivanja filma "ODMETNIK-1 – STAR WARS PRIČA".

ODMETNIK-1 – STAR WARS PRIČA (ROGUE ONE: A STAR WARS STORY)

Premijerno 14. decembra u bioskopima Cineplexx Ušće Shopping Center, Cineplexx Delta City, Roda Cineplex, Tuckwood Cineplex, Dvorana Doma Sindikata, Fontana, Cineplexx Kragujevac Plaza, Cineplexx Niš, Arena Cineplex (Novi Sad), CineStar Novi Sad, CineStar Pančevo, CineStar Zrenjanin, Vilin Grad (Niš), Kupina Film (Niš), Kvart (Kraljevo), Eurocinema (Subotica), Art (Užice), LM (Šabac), Dom Kulture Pirot, Cineplexx MNE Delta City (Podgorica) i Cadmus Cineplex (Budva).
Na redovnim repertoarima od 15. decembra

Režija: Gareth Edwards
Uloge: Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn, Donnie Yen, Mads Mikkelsen, Alan Tudyk, Riz Ahmed, uz Jiang Wen i Forest Whitaker
Žanr: akciona avantura
Studio: Lucasfilm
Trajanje: 134 minuta

 

 

 "Rogue One: A Star Wars Story" obara rekorde!

"Rogue One: A Star Wars Story" obara rekorde!

 

 

Iz Lucasfilma stiže potpuno nova avantura epskih razmera ODMETNIK-1, prvi od STAR WARS samostalnih filmova. U vreme konflikta, grupa neočekivanih junaka ujediniće se u misiji da ukrade planove za Zvezdu smrti, najstrašnije oružje za uništenje koje poseduje Imperija. Ovaj ključni trenutak u Star Wars istoriji okupiće obične ljude koji su odabrali da rade izuzetne stvari i na taj način će postati deo nečeg što je veće od njih samih.

Lucasfilm predstavlja „Odmetnik-1 – Star Wars priča“, prvi u seriji Star Wars samostalnih filmova smeštenih u svet koji fanovi poznaju i vole, ali koji predstavlja nove likove i priče.

Kad se predsednica Lucasfilma i Star Wars producentkinja, Ketlin Kenedi sastala s Džordžom Lukasom koji joj je izložio svoje planove da nastavi Star Wars sagu i snimi Epizode VII, VIII i IX, takođe joj je izneo još jednu ambiciju: „Džordž je odlučio da snima još filmova o sagi, ali je osetio da postoji prilika da se ispriča još priča unutar tog sveta,“ objašnjava Kenedijeva, „i da se stvore filmovi koji nisu povezani s pričom o Luku Skajvokeru.“

I tako je rođena ideja da se naprave filmovi koji će upotpuniti nove filmove o sagi, ali će omogućiti Kenedijevoj i ekipi Lucasfilma da istraže svet i eksperimentišu s drugačijim stilovima i drugačijim načinima pripovedanja.

Rediteljeva vizija

Pre nego što je reditelj Garet Edvards mogao da se fokusira na važan posao podele uloga za film, morao je da se vrati jedan korak unazad i da smisli kako će ovom filmu dati novi identitet unutar Star Wars sveta i učiniti ga jedinstvenim.

Ketlin Kenedi je pružala podršku Edvardu u nastojanju da eksperimentiše i da ovom filmu da jedinstven karakter: „’Star Wars’ saga ima obavezu da održi kontinuitet tona i stila. Ali u ovim samostalnim filmovima možemo da opustimo neka od tih pravila i da se malo udaljimo od onoga što smo dosad videli.“

Reditelj kaže: „Hteo sam da ovaj film bude prirodniji, realističniji i da deluje kao da se dešava u stvarnom svetu. Ovo je vreme bez džedaja, bez boga koji će doći i pomoći ljudima u velikoj opasnosti.“

Podela uloga

Filmadžije su se okrenule jednoj od najtalentovanijih mladih glumica iz Velike Britanije, nominovane za oskara Felisiti Džons, da igra glavnu junakinju Džin Erso, prkosnu mladu ženu koja će svoje veštine podeliti s Alijansom pobunjenika, s kojom će i krenuti u očajničku misiju.

Džonsova kaže: „Htela sam da Džin bude što prirodnija. Ona je snažna kad je to potrebno, neverovatno odlučna i mora da bude jaka i kad joj nije do toga. Ali u isto vreme je i izuzetno ranjiva.“

Za ulogu Kasijana Andora, uglednog obaveštajnog oficira Alijanse, bio je potreban glumac koji je podjednako talentovan i iskusan, glumac koji je inteligentan, snažan, odlučan ali i emotivan. Taj glumac je Dijego Luna.

On kaže: „Film ima mnogo slojeva. Postoje trenuci koji su dubokoumni i dramatični i zahtevaju mnogo pažnje i strogosti od glumca. A postoje i scene koje su prosto zabavne i to je poput koreografije. Uživate i provodite se uz muziku.“

Čirut Imve je slepi monah koji je vešt i lukav ratnik. Filmadžije su odabrale Donija Jena, eksperta u borilačkim veštinama i jednog od najpopularnijih kineskih glumaca za ovu ulogu.

„Doni Jen je izuzetno mudar i duhovit,“ kaže producentkinja Alison Širmur. „Elegancija, herojstvo i uzvišenost su prisutni i kod Donija i Čiruta.“

So Gerera je možda najkomplikovaniji lik u ovoj priči i definitivno je drugačiji od svih koje smo videli u svetu Star Warsa. So je odmetnik i buntovnik, čovek koji veruje da se Imperija mora pobediti, ali po cenu čega? Da li je prihvatljivo žrtvovati nedužne zbog većeg dobra ili ga to čini jednako krivim kao i oni protiv kojih se bori? Za ulogu Soa Gerere, Edvard se nije mnogo dvoumio i odabrao je oskarovca Foresta Vitakera. „So je veoma jasan po pitanju svojih ubeđenja,“ kaže Vitaker o svom liku. „On je spreman da učini sve što smatra da je neophodno da bi se ljudi spasili.“

Gejlen Erso, kog glumi Mads Mikelsen, Džinin je otac i genijalni naučnik. O tome što je postao deo Star Wars porodice, Mikelsen kaže: „Velika mi je čast što sam deo ovog legendarnog sveta. Ono što mi je zanimljivo kod Star Warsa je to što je prilično ljudski, iako imamo droide i razna druga stvorenja koja se razlikuju od ljudske rase.“

Direktor Krenik igra važnu ulogu u Star Wars istoriji. On je čovek koji stoji iza stvaranja Zvezde smrti, oružja koje će omogućiti Imperiji potpunu kontrolu nad galaksijom. Ben Mendelson je pristao da igra ovog negativca.