Home

VESTI

“Rođene ubice“ na festivalu Cinema City

No Comments Film

“Rođene ubice“ na festivalu Cinema CityJedan od najpoznatijih filmova čuvenog američkog reditelja Olivera Stouna, “Rođene ubice” (Natural Born Killers), biće prikazan na Festivalu filma i medija Cinema City.

 

Glavnu ulogu pored Vudi Harlesona glumi gošća festivala Džulijet Luis, a pored odličnog glumačkog para u filmu se pojavljuju slavna holivudska imena poput Toma Sajzmora, Roberta Dauni Džunijora i mnogih drugih.

 

Na scenariju za film radili su Kventin Tarantino, Dejvid Veloz, Ričard Rutovski i reditelj. Poznat po svom ekstremnom sadržaju, film je po „Enterteinment Vikliju“ zauzeo osmu poziciju na top listi najkontroverznijih filmova svih vremena.

 

„Rođene ubice“ predstavljaju kritiku društva zavedenog slavom, opsednutog kriminalom i usmerenog prema medijima koji imaju nekontrolisanu moć. Glavni junaci su dve žrtve traumatičnog detinjstva. Postaju ljubavnici i serijske ubice, a zahvaljujući masovnim medijima neodgovorno dobijaju ogroman publicitet i postaju legendarne zvezde iz naroda.

 

Putujući kroz Novi Meksiko, Miki i Malori se zaustavljaju s vremena na vreme čineći masovne pokolje, i to ne zbog novca ili osvete, već iz čistog „zezanja“… Na svakom mestu zločina ostavljaju po jednog živog svedoka njihove psihodelične priče. Poput modernih Boni i Klajd, na neobjašnjiv način Miki i Malori postaju narodni heroji.

 

 

 Film Olivera Stouna “Rođene ubice“ na festivalu Cinema City

Film Olivera Stouna “Rođene ubice“ na festivalu Cinema City

 

Za ulogu u ovom filmu Džulijet Luis je osvojila nagradu na Filmskom festivalu u Veneciji u kategoriji „najbolja glumica“, dok je posebno priznanje žirija otišlo u ruke reditelju filma, Oliveru Stounu. „Rođene ubice“ je filmsko ostvarenje koje je diglo prašinu, o kome se priča i koji je prepričavan, koji ne prestaje da šokira, i nakon svakog prikazivanja tera da se zapitamo o ljudskoj prirodi i mogućim posledicama medijskih mahinacija…

 

Čuvena holivudska glumica Džulijet Luis otvoriće filmski festival Cinema City 5. juna u Novom Sadu. Džulijet će zvanično otvoriti filmski program festivala, a sa svojim novim bendom „New Romantics” te večeri nastupiće u okviru muzičkog otvaranja festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi. Glumica će biti glavna inostrana gošća festivala, a publika će biti u prilici da vidi neke od kultnih filmova u kojima je igrala, kao i da učestvuje u otvorenoj press konferenciji na festivalu i da razgovara sa njom. Pored toga, Džulijet Luis će održati i master – klas za studente i mlade filmske umetnike.

 

 

 

Više informacija o festivalu na zvaničnom sajtu

www.cinemacity.org