Home

VESTI

Revolucionarni “Hobit” nije za sve

No Comments Film

Revolucionarni "Hobit" nije za sveIako svet željno iščekuje premijeru filma „Hobit“ Pitera Džeksona, delom i zbog novog načina snimanja filma, studio „Warner Bros.“ odlučio je da krajem godine revolucionarnu verziju prikaže u ograničenom broju bioskopa.
  
Džekson je prvi u istoriji kinematografije snimio ovako veliki film sa 48 frejmova po sekundi, što je dvostruko više od holivudskog standarda postavljenog još u prvoj polovini dvadesetog veka.
  

„Moje iskustvo sa ovim načinom snimanja, a video sam sate i sate materijala, jeste da je to nešto u čemu se zaista može uživati, ali da je potrebno neko vreme da se čovek navikne“, kazao je Džekson u jednom od ranijih intervjua.

Upravo zbog toga studio „Warner Bros.“ planira da krajem godine u bioskope širom sveta pusti „tradicionalnu“ verziju filma, dok će ona „revolucionarnija“ biti dostupna samo u određenim bioskopima, prenos list „Variety“.

Kada je krajem aprila predstavio desetominutni insert iz filma „Hobit: neočekivano putovanje: 3D“, oskarovac Piter Džekson pokrenuo je veliku debatu u filmskom svetu zbog novog načina snimanja filmova.

 

 

 Revolucionarni "Hobit" nije za sve

Revolucionarni "Hobit" nije za sve

 

 

Iako je pretrpeo brojne kritike, reditelj je objasnio da ljudsko oko ne registruje individualne sličice koje se brzo kreću već samo stabilan protok jasnih slika.

Ekranizacija Tolkinovog romana „Hobit“ na filmskom platnu biće prenesena kao trilogija, a premijera prvog dela zakazana je za 14. decembar.

 

 

 

Izvor:

B92