Home

VESTI

Premijera filma “Tilva Roš” ipak u Domu sindikata

No Comments Film

Premijeral filma "Tilva Roš" ipak u Domu sindikataFilm "Tilva Roš" beogradsku premijeru imaće u Domu sindikata, umesto u Domu omladine Beograda, kako je ranije najavljeno.

 

Datum i vreme premijere ostaju isti: utorak, 01. februar u 21h. Karte su u prodaji na blagajni Doma sindikata, po ceni od 300 dinara.

 

Ostvarenje Nikole Ležaića "Tilva Roš" srpsku premijeru imalo je pred više od 1500 ljudi 26. januara u Boru, rodnom gradu reditelja i dvojice glavnih glumaca, mestu u kojem je film i snimljen.

 

Jedan od najnagrađivanijih srpskih filmova u poslednjoj deceniji (učestvovao je na 17 festivala i osvojio ukupno 11 nagrada, od čega je 5 glavnih) uzbudljiva je priča o odrastanju, prijateljstvu i ljubavi.

 

Ovaj svež, uzbudljiv, duhovit i rafinirano melanholičan film predstavlja u kontekstu domaće kinematografije verovatno najtemeljnije bavljenje periodom odrastanja i ulaska mladih u svet odraslih. Posle izuzetnog prijema kod inostrane publike i kritike, konačno će i domaća javnost moći da se uveri zbog čega je film „Tilva Roš“ već stekao kultni status u međunarodnim okvirima.

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=h7h7TKrjNrM|width=450|height=364{/mgmediabot2} 

Tilva Roš – Official trailer