Home

VESTI

Premijera filma “OSMI PUTNIK: KOVENANT”

No Comments Film

Premijera filma "OSMI PUTNIK: KOVENANT",,Jedan od najluđih filmova ikada. Grandiozan, stimulativan, vrtoglavo ciničan.” (The Telegraph)
  
U svemiru niko ne može čuti tvoj krik. Nakon skoro 4 decenije, ove reči postale su sinonim za čist, nemilosrdni intenzitet remek-dela Ridlija Skota, futurističkog horora Osmi putnik. Kako bi istražio najmračnije uglove, još jednom se tvorac ikonske franšize vraća svetu koji je stvorio. Njegov najnoviji nastavak Osmi putnik: Kovenant, je pulsirajuća nova avantura koja pomera granice R-rated terora.

  

Premijera je zakazana za 17. maj, a karte za premijeru se mogu nabaviti na blagajnama bioskopa Cineplexx (Beograd, Kragujevac, Niš), Dvorane Doma Sindikata, bioskopa Cinestar (Zrenjanin, Pančevo i Novi Sad), Arene Cineplex u Novom Sadu i Vilin Grad u Nišu.

 

Postavljen deset godina nakon događaja koji su se desili u prethodnom hitu iz 2012. – Prometeju, u filmu Osmi putnik: Kovenant, Ridli Skot se vraća korenima svoje režije, revolucionarnoj sagi sa jedinstveno zastrašujućom pričom, prožetom vrtoglavom avanturom i novim monstruoznim stvorenjima. Sa ovim šestim nastavkom u blokbasterskoj franšizi, vizionarski reditelj došao je do samih rubova otkrivanja misterioznog porekla majke svih Alien-a, letalnog Ksenomorfa iz originalnog filma.

The Independent je u svojoj filmskoj kritici u kojoj je filmu Osmi putnik: Kovenant dao  5 zvezdica, istakao da je ovo ,,klaustrofobičan horor od koga vas obliva hladan znoj, s jedne strane filozofski traktat koji je uspeo da obuhvati sve pozitivne strane prethodnih delova.”

 

 

 Premijera filma "OSMI PUTNIK: KOVENANT"

Premijera filma "OSMI PUTNIK: KOVENANT"

 

 

The Telegraph je takođe imao samo reči hvale za najnoviji nastavak kosmičke avanture Ridlija Skota, a njihov filmski kritičar Robi Kolin naglašava kako je ,,Kovenant prožet istorijom Osmog putnika dok razrađuje temu Prometeja”.

The Hollywood Reporter ocenom 5 ističe genijalnost ovog blokbastera, nazivajući ga ,,filmom sa najboljim početkom u poređenju sa svim prethodnim delovima”.

Majkl Fasbender se vraća u ulozi Dejvida, a pridružuju mu se i stare kolege Numi Rapas i Gaj Pirs. Novo pojačanje čine Džejms Franko,  Ketrin Voterson,  Bili Krudap, Deni Mekbrajd i Demijan Bičir. Premijera filma u Srbiji zakazana je za 17. maj, dok će gledaoci u bioskopima širom Srbije, film moći da pogledaju od 18. maja.

Osmi putnik: Kovenant / u bioskopima od 18. maja 2017.
www.youtube.com/watch?v=DC86rkjb74A