Home

VESTI

Premijera filma o niškoj rok sceni

No Comments Film

Premijera filma o niškoj rok sceniPremijera dokumentarnog filma "Mi plačemo iza tamnih naočara" o rokenrol muzici i sceni Niša biće održana u petak, 25. maja od 20h u bioskopu "Vilin Grad".

Autori Marijan Cvetanović i Velimir Stojanović pokušavaju da kroz intervjue odgovore na pitanja: Koliko je ta scena zapravo bila značajna u bivšoj Jugi? Zašto se u širim kulturološkim okvirima sve svodi na Galiju i Kerber? Šta je bilo sa kultnim sastavima? Ko, kako i zbog čega nije uspeo? Gde su danas i šta rade? Stavovi, mišljenja, sujeta i ljubomora. Provincija, palanka ili grad?
 

Film je sniman na preko 50 različitih lokacija, sa preko 70 sagovornika, preko 100 dana i predstavlja jedan od najambicioznijih projekata koji je sufinansiran od strane Saveta za kulturu Grada Niša.

Autori filma su kroz ovaj kolaž želeli da ostave budućim generacijama muzičkih stvaralaca dokumentarni zapis o delima, ljudima, mestima i događajima koji su ostali iza nas, sa željom da se ne zaborave, i ne ostanu večna anegdota u čaršijskim pričama.

 

 

 Premijera filma o niškoj rok sceni

Premijera filma o niškoj rok sceni

 

 

Autorski tim ovog filma je posvetio ovom projektu čitave dve godine: od logističke pripreme i razrade, do tehničke, finansijske i materijalne opremljenosti.

 

 

Izvor:

Južne vesti