Home

VESTI

Početak saradnje četiri filmska festivala

No Comments Film

Početak saradnje četiri filmska festivalaProjekat Fresh Danube Films, koji predstavlja partnerstvo festivala Cinema City iz Novog Sada, Crossing Europe iz Linca, Dorf iz Vinkovaca i Slobodne zone iz Beograda otpočeo je danas saradnju inicijalnim sastankom koji se održao nakon konferencije za novinare u Artget galeriji Kulturnog centra Beograda.
  
Projekat u trajanju od godinu dana osmišljen je sa ciljem promocije i podržavanja kulturne različitosti i kreativne sinergije kinematografija duž Dunava.
  

Tim povodom su predstavljeni program i ciljevi projekta. Direktor i selektor festivala  Slobodna zona Rajko Petrović rekao je da će se umrežavanjem i stvaranjem edukativne platforme za mlade talentovane autore osvestiti bogat potencijal i značaj filmske  umetnosti dunavskog regiona.

Na konferenciji su govorili i direktor festivala Cinema City Miloš Ignjatović, Sabine Gebetsroither – Crossing Europe Film Festival Linz, kao i direktor Dorf festivala Toni Šarić.

 

 

 Početak saradnje četiri filmska festivala

Tvoja lepota ne znaci nista

 

 

Publika će i ove godine odlučiti za koji film će filmski festival Slobodna zona otkupiti televizijska prаvа i prаvа zа prikаzivаnje nа turneji Slobodne zone u 30 grаdovа Srbije. Pobednike ćemo proglasiti u petak, 9. novembra.