Home

VESTI

Novinske agencije bojkotuju Kan?

No Comments Film

Agencije bojkotuju Kan?Novinske agencije Agence France-Press, Associated Press, Getty Images i Reuters istupile su u sredu sa zajedničkom izjavom da su bojkotovale pres konferenciju na kojoj je objavljen kompletan program ovogodišnjeg Kanskog filmskog festivala zbog spora oko video pristupa na crvenom tepihu. Konferencija je održana u u Parizu četvrtak i predstavlja najvažniji događaj pred sam festival, koji će biti održan od 12. do 23. maja.

 

"Reuters neće prenositi sutrašnju pres konferenciju Kana zbog nepravičnih ograničenja koja su postavljena na snimanje samog festivala," rekao je Christoph Pleitgen, direktor novinske agencije Thomson Reuters. "Mi pozivamo organizatore i nosioce prava da jasno iznesu svoje uslove i nadaju se konstruktivnoj diskusiji."

 

"Nadamo se da ćemo biti u mogućnosti da našim korisnicima usluga i publici festivala pružimo potpuno prenošenje vesti sa ovog važnog događaja," dodao je Pleitgen.

 

 

Novinarski bojkot kanskog festivala?

Novinarski bojkot kanskog festivala?

 

 

Agencije su svojim klijentima početkom meseca najavile da će organizatori festivala možda staviti "oštra ograničenja" na snimanje na crvenom tepihu i pres konferencijama.

"Klijenti treba da budu svesni činjenice da, ukoliko dogovor ne bude postignut, novinske agencije neće moći u potpunosti da prenesu vesti i da će možda biti primorane da u potpunosti otkažu svoje prisustvo na festivalu," stoji u njihovoj izjavi od 6. aprila.

Nova ograničenja nastala su zbog ugovora između Kanskog filmskog festivala i francuske televizije Canal Plus i TV servisa Orange.

 

 

 

 

Izvor:

Happynovisad.com