Home

VESTI

Novi film o grupi “The Doors”

No Comments Film

Novi film o grupi "The Doors"Novi, dugometražni dokumentarni film o rok grupi The Doors, sadrži neke do sada neprikazivane snimke, kao što je pevač Jim Morrison u eksperimentalnom filmu ,,Highway".

Narator filma "When You're Strange: A film About The Doors" je Johnny Depp, režiser je Tom DiCilo, a film je ovog vikenda pušten u ograničen broj američkih bioskopa.

Morrison, koji je umro 1971, Robby Krieger (gitara), Ray Manzarek (klavijature) i John Densmore (bubnjevi) snimili su šest studijskih albuma za samo 54 nedelje, krajem 1960-ih i početkom 1970-ih. godina prošlog veka. 

 

Četiri decenije od kad su poslednji put zajedno svirali, The Doors i danas godišnje prodaju više miliona ploča godišnje.

Manzarek, koji se sa Morrisonom upoznao dok su studirali na Kalfornija univerzitetu u Los Anđelesu, u međuvremenu je napisao nekoliko knjiga i snimio mnogobrojne solo albume. 

 

 

"When You're Strange: A film About The Doors"

"When You're Strange: A film About The Doors"

 

 

Krieger, koji je imao samo 18 godina kad je napisao hit ,,Light My Fire", piše knjigu o svom životu, a ove godine će objaviti i novi album.

Densmore je postao pisac bestselera, a najnovija knjiga mu izlazi ove godine.

 

 

 

 

Izvor:

B92.net