Home

VESTI

NOLANOV TENET OD SLEDEĆE NEDELJE U BIOSKOPIMA

No Comments Film

Konačno je došao kraj jednoj od najdužih pauza u istoriji svetske kinematografije. Skoro pola godine svetska publika je ostala uskraćena za bioskospko uživanje u sedmoj umetnosti. Čini se da smo prva generacija koja od pronalaska filma u kasnom devetnaestom veku tih pola godine nije imala priliku da u bioskopu pogleda novi film. Ako ništa drugo, barem smo se na taj način upisali u stranice istorije filma.

Trejler:

Blitz Film obeležava ponovno otvaranje bioskopa na način kako je to taj događaj i zaslužio. Nolanovim novim ostvarenjem TENET. Dugoočekivani naslov u srpske bioskope dolazi pretpremijerno 2. septembra  a u redovnoj bioskopskoj distribuciji će se naći već naredni dan , u četvrtak 3. septembra.

U glavnim ulogama gledaćemo Dejvida Vošingtona i Roberta Patinsona koji igraju tajne agente koji su u misiji sprečavanja Trećeg svetskog rata. 

Film je sniman u sedam različitih država i ima budžet od oko 200 miliona dolara.

“U ovom ostvarenju prolazimo kroz nekoliko različitih žanrova, uprkos tome što film počinje kao klasična špijunska priča. Nema sumnje da je reč o mom najambicioznijem filmu do sada”, rekao je Kristofer Nolan, inače reditelj trilogije Betmen i filmova Memento, Nesanica… Filmsku internacionalnu ekipu čine još i Elizabet Debicki, Aron Tajlor Džonson i mnogi drugi. Film je napisao i režirao Kristofer Nolan, koristeći IMAX® i 70mm formate filma kako bi priču doveo na velika bioskopska platna. “Tenet” su producirali Ema Tomas i sam Nolan, a Tomas Hejslip je izvršni producent.

Ostatak zapleta filma i dalje je tajna a to je još jedan razlog više da se 2. septembra svi ponovo vratimo u bioskop i pogledamo Nolana u njegovom najboljem izdanju.

 

Tags: