Home

VESTI

Muzičko zagrevanje pred Slobodnu zonu!

No Comments Film

Muzičko zagrevanje pred Slobodnu zonu!Anja Đorđević će sa svojim bendom nastupiti pred beogradskom publikom i to u okviru Muzičkog zagrevanja za filmski festival Slobodna zona u petak, 1. novembra u 20 časova u Kulturnom centru REX!
  
Bend koji su oformili kompozitorka Anja Đorđević, Petar Živanović, violina, Boris Brezovac, viola, Ivan Ranković, klarinet, Sava Đurić, fagot i Srđan Đorđević, posvećen je izvođenju starih šlagera u novom ruhu, sa novim tekstovima, u novim muzičkim odorama.

   

Aranžmane pesama – šlagera, kancona, džez standarda i pop hitova napisala je Anja Đorđević, koja ih i peva, dok su dve autorsko delo Ivana Rankovica Pileta. Nije česta pojava da kompozitori pevaju sopstvene note, da koriste svoj glas kao oruđe kojim ispituju i prigrljuju svet. Anja Đorđević je vezana za svet melodija i pesme, koje alhemijski obogaćuje, transformiše, očuđuje, dajući im nov život i nove slike. Na tom putu su joj pomogli dramturzi Maja Pelević i Slobodan Obradović, napisavši potpuno drugačije i neočekivane reči na poznate, stare tonove. Takođe, sam bend – sastavljen od vrsnih solista dva simfonijska orkestra (Beogradske filharmonije i SORTS), odnosno orkestra "Pozorišta na Terazijama" je na svoj način, doprineo da pesme zvuče originalno, drugačije i nesvakidašnje. Anja je pisala pesme upravo za Peru, Borisa, Pileta, Savu i Srđana i bez njih one ne bi postojale.

 

 

 Muzičko zagrevanje pred Slobodnu zonu!

Muzičko zagrevanje pred Slobodnu zonu!

 

 

Ovogodišnje muzičko zagrevanje pred Filmski festival Slobodna zona organizovano je u saradnji sa Ring Ring festivalom.

*Cena ulaznice je 200 dinara. Rezervacija i prodaja karata je u Kulturnom centru Rex od 10h – 20h.

Vidimo se u Slobodnoj zoni!
www.freezonebelgrade.org