Home

VESTI

Mračna strana Erika Bane

No Comments Film

Mračna strana Erika BaneErik Bana i Olivija Vajld igraju glavne uloge u uzbudljivom trileru “Zamka”, koji će se u domaćim bioskopima prikazivati od 29. novembra.   
  
Ovu uzbudljivu filmsku priču režirao je Štefan Ruzovicki, reditelj Oskarom nagrađenog filma “Falsifikatori”, a sjajnu glumačku ekipu čine i Sisi Spejsik, Kris Kristoferson, Kejt Mara, kao i sve popularniji Čarli Hanam, glavni junak američke serije “Sinovi anarhije”.
  

Erik Bana i Olivija Vajld igraju brata i sestru, Edisona i Lajzu, koji se nalaze u bekstvu nakon loše izvedene pljačke kazina. Zbog saobraćajne nesreće, u kojoj ginu njihov vozač i jedan policajac, Edison i Lajza odlučuju da razdvojeni krenu prema kanadskoj granici. Dok Edison, po neverovatnoj snežnoj oluji pravi haos, Lajzu kupi Džej, bivši bokser na putu ka kući svojih roditelja, gde će provesti Dan zahvalnosti. U toj kući se Edison i Lajza ponovo sreću i porodične tajne počinju da izlaze na svetlost dana.

Štefan Ruzovicki je rođen u Beču, Austriji. Prvi dugometražni film, „Tempo“, snimio je 1996. godine. Režirao je i filmove: „Naslednici“, „Anatomija“, „Svi kraljičini ljudi“ i „Falsifikatore“, za koji je dobio „Oskara“, u kategoriji najbolji strani film, 2007. godine.

 

 

 Mračna strana Erika Bane

Mračna strana Erika Bane

 

 
Sinopsis

Brat i sestra, Edison i Lajza, nalaze se u bekstvu nakon loše izvedene pljačke kazina. Zbog saobraćajne nesreće, u kojoj ginu njihov vozač i jedan policajac, Edison i Lajza odlučuju da razdvojeni krenu prema kanadskoj granici. Dok Edison, po neverovatnoj snežnoj oluji pravi haos, Lajzu kupi Džej, bivši bokser na putu ka kući svojih roditelja, gde će provesti Dan zahvalnosti. U toj kući se Edison i Lajza ponovo sreću i porodične tajne počinju da izlaze na svetlost dana.

 

 

 Mračna strana Erika Bane

Mračna strana Erika Bane

 

 

O reditelju

Štefan Ruzovicki je rođen u Beču, Austriji. Osamdesetih  je režirao reklame i muzičke spotove, a prvi dugometražni film, „Tempo“, snimio je 1996. godine. Njegov naredni film „Naslednici“ proglašen je najboljim na Filmskom festivalu u Roterdamu. Nakon toga režirao je horore „Anatomija“ i „Anatomija 2“, kao i komediju „Svi kraljičini ljudi“. Njegov najuspešniji film je „Falsifikatori“, za koji je dobio Oskara u kategoriji najbolji strani film. Ruzovicki je režirao i operu Karla Marije fon Vebera, “Čarobni strelac”, u Beču.

 

 

 {mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=IWVuX2rkWVQ|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 Zamka – trejler, u bioskopima od 29. novembra

 

 

ZAMKA – DEADFALL

Start: 29. novembar
Žanr: triler, drama
Originalni/internacionalni naziv: Deadfall
Režija: Stefan Ruzowitzky   
Scenario: Zach Dean
Uloge: Eric Bana, Charlie Hunnam, Olivia Wilde, Kris Kristofferson, Sissy Spacek, Kate Mara
Zemlja produkcije: SAD
Jezik: engleski
Trajanje: 95 min.