Home

VESTI

“Merlinka” po drugi put u Beogradu

No Comments Film

"Merlinka" po drugi put u BeograduGej lezbijski info centar (GLIC) u saradnji sa Domom omladine Beograda početkom februara organizuje drugi Internacionalni festival queer filma "Merlinka".

Festival se organizuje sa ciljem da promoviše filmske naslove koji se bave gej, lezbijskom i transseksualnom tematikom, a koji retko kad dođu do domaće filmske publike, saopštavaju organizatori.

 

Festival je dobio ime po ubijenoj trans ličnosti Vjeranu Miladinoviću Merlinki, koja je glumila u filmskom ostvarenju Želimira Žilnika “Marble Ass“.

U okviru festivala biće prikazano 40 dugometražnih i kratkih filmova iz Srbije, regiona i sveta, među kojima su “A Single Man“ Toma Forda (dobitnik Queer lava u Veneciji), “You choose“ Antonie San Juan (poznatije po ulozi Agrado u filmu “Sve o mojoj majci“), “The Big Gay Musical“ Caspera Andreasa, “Romeo i Hulio“ Ivana Perića, “Open“ Jaka Yuzne (dobitnik Teddy bear nagrade u Berlinu), “William S. Burroughs: A Man Within“ Yonya Leysera i mnogi drugi. 

 

 

"Merlinka" po drugi put u Beogradu
"Merlinka" po drugi put u Beogradu

 

Pre početka festivala biće održana tribina na temu “Homoseksualnost i religija“ što je ujedno i tema ovogodišnjeg festival, a kako su saopštili organizatori, festival će trajati pet dana.