Home

VESTI

“Koko pre Šanel” (Coco avant Chanel)

No Comments Film

"Koko pre Šanel" (Coco avant Chanel)Biografski film "Koko pre Šanel" (Coco avant Chanel) o čuvenoj francuskoj modnoj kreatorki Koko Šanel, koju igra Odri Tatu (Audrey Taotou), počinje da se prikazuje u srpskim bioskopima od 10. septembra, najavio je distributer "Megacom film".

"U filmu pratimo početak karijere ove velike modne ikone: od teškog detinjstva, kada je sa sestrom odrastala u sirotištu, preko neverovatnog životnog puta koji ju je doveo do vrhova sveta mode u kojima je ona postavila nove standarde", navodi "Megacom film".

Film režiserke En Fonten (Anne Fontaine) na francuskom jeziku kreće u bioskope u SAD od 25. septembra, a kritika je uglavnom blagonaklono ocenila dramu o životu uticajne kratorke Gabrijele (Gabrielle) Koko Šanel (1883-1971), koju je časopis "Time" svojevremeno uvrstio među 100 najuticajnijih ličnosti 20 veka.

U filmu koji je u aprilu prvog dan prikazivanja u Francuskoj imao 68.000 gledalaca, igraju i Benoa Pulvord (Benoit Poelvoorde), Alesandro Nivola, Mari Žilan (Marie Gillian), Emanuel (Emmanuelle) Devos i drugi.

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=grBtRXF7mls|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 

 

 

 

Izvor:

B92.net Kultura