Home

VESTI

Keanu Reeves kao “Jekyll”

No Comments Film

Keanu Reeves kao "Jekyll"

Glumac Keanu Reeves prihvatio je ulogu podvojene ličnosti u filmskoj ekranizaciji knjige "The Strange Cse of Dr. Jekyll and Mr. Hyde". Iza projekta se nalazi studio Universal Pictures, a za scenario je zadužen Justin Haythe, koji je napisao scenario za film Revolutionary Road. Danski reditelj Nicolas Winding Refn u pregovorima je da režira film pod nazivom Jekyll.

 

Roman Roberta Louisa Stevensona o doktoru koji naučnim putem razvija zlu polovinu sebe postala je toliko sveprisutna u popularnoj kulturi, da je fraza "Džekil i Hajd" postala sinonim za podvojenu ličnost. Priča je već niz puta adaptirana na veliko plarno i pozorišnu scenu. Među adaptacijama nalaze se i komedije i priče za decu ("Jekyll and Heidi"). Među poslednjim adaptacijama je BBC-jeva miniserija iz 2007. godine, u kojoj je radnja smeštena u sadašnje vreme u Londonu.

 

Detalji o zapletu novog filma još uvek se drže u strogoj tajnosti "laboratorije".

Studio Universal, osim ove, radi na još jednom projektu na osnovu istog romana koji će se snimati pod rediteljskom palicom Guillerma del Toroa, međutim, ova adaptacija neće biti ni po čemu nalik filmu sa Keanu Reevesom.

 

 

Keanu Reeves kao "Jekyll"

 

Del Toro, koji ima sklonost ka horor filmovima u gotskom stilu, pridržavaće se Stevensonove priče. Međutim, njegov projekat će malo sačekati, jer trenutno radi na ekranizaciji romana "The Hobbit" za studija New Line Cinema i MGM za koji je predviđeno da traje 5 godina. 

 

 

Izvor:

happynovisad.rs