Home

VESTI

Johnny Depp na trećem Kustendorfu

No Comments Film

Johnny Depp na trećem Kustendorfu

Treći međunarodni filmski i muzički festival „Kustendorf“ biće održan od 13. do 19. januara 2010. godine u Drvengradu na Mećavniku, u organizaciji producentske kuće „Rasta film international“ i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Srbije, najavljeno je na sajtu tog festivala.

Manifestacija koju je osnovao reditelj Emir Kusturica posvećena je budućim filmskim stvaraocima, kao i velikim savremenim autorima, a glavni gost ove godine biće glumac Džoni Dep.

Za takmičarski program festivala prijavljeno je više od 300 filmova mladih reditelja i studenata filmskih škola širom sveta. Raznolikost tema i žanrova i visok kvalitet tih filmova, kako se navodi na sajtu, osiguraće da takmičenje za Zlatno, Srebrno i Bronzano jaje bude uzbudljivo i napeto.

 

Kustendorf

 

Predsednik žirija biće poznata autorka stripova i rediteljka Marjane Satrapi (koja je oduševila filmofile dugometražnim animiranim „Persepolisom“), a članovi su filmska producentkinja i autorka Sara Driver i holivudski producent Džonatan Vajsgal.

Program „Retrospektiva velikana“ ove godine je posvećen slavnom glumcu Džoniju Depu, koji će u Drvengradu održati nekoliko radionica za studente, učesnike takmičarskog programa.

 

U izboru njegovih filmova biće prikazani „Edvard Makazoruki“ iz 1990, „Arizona drim“ u režiji Kusturice (1993) i „Doni Brasko“ (1997).

U ciklusu „Savremeni trendovi“ najavljeni su „Sve o Eli“ Aghara Farhadija, koji je nagrađen za režiju na Festivalu u Berlinu, „Soul kičen“ Fatiha Akina, dobitnika specijalne nagrade žirija u Veneciji, „Vreme koje preostaje“ Elije Sulejmanija i drugi značajni filmovi iz ove godine, uključujući „Granice kontrole“ Džima Džarmuša, prošlogodišnjeg gosta „Kustendorfa“.

Kao i u prva dva izdanja ovog festivala, posle projekcija gosti će držati radionice, u formi otvorenih razgovora sa studentima.

Svake večeri na Mećavniku će se održavati koncerti. Na listi učesnika su „Global Kryner“ (Austrija), „Os Festicultores Troupe“ (Francuska, Španija), „Rubl“ (Rusija), Tonino Carotone (Španija, Italija), Aynur (Turska). Iz Srbije nastupaju Vlada Maričić, grupa „Vrelo“ i na kraju – domaćin Emir Kusturica i „The No Smoking Orkestra“.

 

 

 

 

 

Izvor:
Filmske.com