Home

VESTI

“IZNENADA SAMI” U BIOSKOPIMA OD 4. APRILA

No Comments Film

FRANCUSKA DRAMA „IZNENADA SAMI“ NATERAĆE GLEDAOCE DA ZAVIRE U SOPSTVENU DUŠU! Nakon premijernog prikazivanja na ovogodišnjem FESTU, od 4. aprila na redovni repertoar stiže francuska drama „IZNENADA SAMI“ (SOUDAIN, SEULS). Film reditelja Tomaa Bidgena nije samo drugačije kinematografsko ostvarenje, u odnosu na ono što najčešće imamo priliku da gledamo na velikom platnu. To je film koji govori o ljubavi, poverenju, nagonu za preživljavanjem i film koji nas suočava sa najogoljenijim delovima naše ljudskosti.

„Nakon završetka filma Kauboji, koji je imao mnogo lokacija i likova, želeo sam da se fokusiram na intimnost, tražeći priču koja se odvija na jednoj lokaciji i sa samo jednim ili dva lika. Slušajući podkast o knjizi Soudain, seuls, nešto me je pogodilo i bio sam fasciniran izrazom jednostavnosti njene teme: o paru zarobljenom na pustom ostrvu. Ta tema dozvoljava da se zamisli film koji je u isto vreme i veoma intiman i veoma veliki. Tako sam poželeo da ispričam priču o sudbini običnih ljudi koji su se zatekli u izvanrednoj avanturi i koji moraju da nadmaše sebe kako bi preživeli. To je priča o dvoje likova, o paru, koji je nasilno gurnut u apsolutnu intimnost“, izjavio je reditelj filma.

Trejler filma 

O FILMU: Vinsent i Lora čine strastveni, ali nestabilni par koji se upušta u avanturu jedrenja oko sveta kako bi osvežili svoju vezu. Tokom putovanja, odlučuju da istraže ogromno napušteno ostrvo na obali Čilea. Uhvaćeni u oluji, sklanjaju se u napuštenu stanicu za lov na kitove na jednu noć, ali sutra ujutru vide da je njihov čamac nestao. Zaglavljeni u neprijateljskom okruženju bez sredstava komunikacije, sa sve manje zaliha hrane i uz jaku zimu, oni moraju zajedno da vode borbu za život i opstanak, što će zauvek promeniti njihov odnos.

IZNENADA SAMI (SOUDAIN, SEULS)
Premijerno na FESTU 2024.
U bioskopima od 4. aprila 2024.
Režija: Thomas Bidegain
Uloge: Mélanie Thierry, Gilles Lellouche
Žanr: drama
Scenario:  Isabelle Autissier,T homas Bidegain, Delphine Gleize

Od četvrtka, 4. aprila film će se naći na redovnom bioskopskom repertoaru.

 

Tags: