Home

VESTI

In Tresh festival u Elektrici

No Comments Film

In Tresh festival u ElektriciFestival amaterskog omladinskog kratkog filma In Treš (IN_TREШ), u organizaciji grupe A86+ iz Pančeva, počinje 12. decembra nastupom beogradskog elektro sastava Inje u galeriji Elektrika.

 

Obuhvata i izložbu fotografija pristiglih na konkurs, filmsku radionicu i, u završnici, projekciju prijavljenih kratkih filmova filmova uz dodelu nagrada.

 

Konkurs za najbolji kratki film u trajanju od dva minuta, snimljen aparatom, telefonom ili kamerom, otvoren je do 16. decembra na slobodnu temu, pri čemu je bitno samo da film počinje slovom “š”.

 

Poseban program festivala čini filmska radionica za pančevačke srednjoškolce, koju će voditi apsolvent režije na Fakultetu dramskih umetnosti Ognjen Glavonić. Filmovi nastali u okviru radionice biće prikazani i u završnici festivala 17. decembra.

Festival In Treš prvi put je organizovan 2007. godine i tada je podržan kroz program “Centrifuga” Erste banke, sa idejom da postane tradicionalna manifestacija koju bi preuzeo Dom omladine Pančevo.

Ove godine, uz podršku grada Pančeva i Doma omladine Pančevo, neformalna grupa A86+ ponovo je organizovala In Treš festival, uz pomoć Kulturnog centra Pančevo i galerije Elektrika.

 
Grupa A86+, koju čine mlade arhitekte, aktivna je od 2007. godine, a angažovana je na polju umetnosti, arhitekture i društvenih aktivnosti.

 

 

 

Sajt festivala:

www.intresh.com

 

Izvor:

www.filmske.com

In Tresh festival u Elektrici