Home

VESTI

Ian McKellen u filmu “The Hobbit”

No Comments Film

Ian McKellen u filmu "The Hobbit"Ser Ian McKellen, veteran engleskog glumišta filmskoj publici širom sveta poznat po ulozi Gandalfa u "The Lord of the Rings" triologiji, trenutno boravi u Španiji na San Sebastian filmskom festivalu gde treba da primi prestižnu nagradu "Donostia" kao priznanje za svoju glumačku karijeru. To je bila prilika da saznamo više o njegovom angažmanu na novoj ekranizaciji dela J.R.R.Tolkiena, "The Hobbit", čije je snimanje najavljeno za 2010. godinu.

U svom intervjuu za sajt Rotten tomatoes Ser Ian Mc Kellen je ime čuvenog čarobnjaka spomenuo i pre nego što je novinar stigao da mu postavi pitanje vezano za snimanje "Hobita", rekavši: "Ne želim ponovo da igram Gandalfa!". Ipak obožavaoci koji željno iščekuju novu ekranizaciju Tolkinovih priča iz Srednje zemlje nemaju razloga za brigu.

 

Ova izjava slavnog glumca odnosila se na opasnost tipizacije uloga u budućim projektima koja dolazi kao rezultat velikog uspeha ostvarenog u tumačenju lika kakav je Gandalf. I pored ovog rizika Mc Kellen je izjavio da će mu biti ogromno zadovoljstvo da se ponovo vrati ovoj ulozi, ovog puta pod rediteljskom palicom Guillermo del Toro-a u filmu "The Hobbit".

 

Ian McKellen u filmu "The Hobbit"

 

 

Ono što ga posebno raduje je ponovni susret sa Gandalfom Sivim, koji se u "Gospodaru Prstenova" pojavljuje samo u prvom delu triologije, "Fellowship of the Ring" ("Družina prstena"). Po rečima Mc Kellena, i on i Peter Jackson, koji će na ovom projektu biti izvršni producent, gajili su više simpatija prema Gandalfu Sivom jer je prizemniji, zabavniji i lik sa većom širinom od Gandalfa Belog koji je više spiritualan. Ser Ian Mc Kellen posebno je vezan za lik čarobnjaka zbog najmlađih obožavalaca, jer kako kaže: "Videti lica dece kada upoznaju čoveka koji je glumio njihovog junaka je predivno iskustvo".

Guillermo del Toro i Peter Jackson uveliko rade na pred-produkciji "Hobita" koji će se na velikom platnu naći 2011. i 2012. kao dva filma. Prvi film biće adaptacija Tolkienovog dela "Hobit", a drugi će biti originalna priča, fokusirana na period od 60 godina između te knjige i početka trilogije "The Lord of the Rings".

 

 

 

 

 

Izvor:

Happynovisad.com