Home

VESTI

Horor film “Nevesta” u bioskopima

No Comments Film

Posle dužeg vremena ljubitelji horor filmova konačno će uživati u zastrašujućem ostvarenju “Nevesta”ruskog reditelja Svjatoslava Podgajevskija koji je od večeras u domaćim bioskopima. Za film, koji je dobio sjajne kritike u Evropi, vlada veliko intersovanje i američkih studija, pa je tako Lionsgate već angažovao autorski tim filma „Conjuring“ i najavio snimanje američke verzije ovog sjajnog horora.

Najavu prikazivanja filma “Nevesta” prati kampanja u okviru koje su sugrađani oduševljeno, ali i bojažljivo, sretali po gradu Nevestu, sa kojom su, iako ih je plašila, ipak želeli i da se slikaju. One, koji su je propustili, Nevesta će dočekati na premijernom prikazivanju u bioskopu Cineplexx u Ušće shopping centru, večeras od 20.40h.

“U ruskoj istoriji su poznati različiti i vrlo čudni običaji i rituali tokom održavanja ceremonija, pa smo ih objedinili u ovom filmu, iako je cela ideja potekla od jednog članka na temu običaja. Ritual fotografisanja umrlih koji se naročito provlači kroz istoriju, bio mi je posebno intrigantan, i na njemu je, pre svega, baziran scenario”, rekao je reditelj.

Trejler:

Nevestu igra mlada glumica Victoria Agalakova, kojoj je ovo prva glavna uloga na filmu, dok mladoženju igra Vyacheslav Chepurchenko, poznat po svojoj roli u tv seriji “Infidelities”.

Tokom 19.veka u Rusiji je održavana tradicija fotografisanja umrlih članova porodice. To je činio i jedan fotograf, koji je svoju ženu, kada je umla,sahranio pored tela device kako bi oživeo duh svoje žene u telu mlade devojke. Nepredviđene okolonosti prekinule su ritual, što je dovelo do toga da se oživela žena ponaša čudno. U modernom dobu, Nastja i njen verenik Ivan putuju u porodičnu kuću njegovih roditelja, gde planiraju da održe venčanje. Međutim, Nastja vremenom uviđa čudne događaje u kući i shvata da je ona zapravo žrtva čudnih rituala porodice svog verenika.

Film “Nevesta” od večeras se nalazi na redovnom repertoaru bioskopa u Srbiji i regionu.

Sajt: www.famesolutions.rs/movie/nevesta

 

Tags: , , ,