Home

VESTI

Francuski filmski karavan u Kombank dvorani

No Comments Film

Francuski filmski karavan u Kombank dvorani od 19 – 21 juna, karte u prodaji na blagajni kombank dvorane!

Tradicionalni Francuski filmski karavan biće prvi put održan u Kombank dvorani od 19. do 21. juna. 

Povodom obeležavanja stogodišnjice od kraja Velikog rata (Prvog svetskog rata), Francuski karavan otvoriće film “Čuvarke“,  francuskog scenariste i reditelja Gzavijea Bovoa, koji će premijerno biti prikazan 19. juna u 18h. Premijeru filma „Čuvarke“ će uveličati ambasador Francuske Frederik Mondoloni i njegovi gosti.

Čuvarke će se na redovnom bioskopskom repertoaru Kombank dvorane naći od 21. juna.

U pitanju je intimna drama koja istražuje živote žena koje su ostale same da čuvaju porodične farme, tokom Prvog svetskog rata. Malo svedočenja postoji o ulozi i sudbini žena koje su živele u toj epohi. Ovaj izuzetan film je priča o njima.

Glavne uloge u filmu tumače Natali Bej, Laura Smet i Iris Bri.

Godina 1915: muškarci su na frontu, a žene moraju da preuzmu uloge čuvarki farmi. Majka, Ortens, neumorna radnica, zapošljava Fransin, devojčicu iz sirotišta, da joj pomaže, zato što njena ćerka odbija da posluša.

Međusobno poštovanje i divljenje se razvija između Ortens i Fransin. Ali kako bi zadržala svoju porodicu na okupu, Ortens će morati da žrtvuje devojčicu, i da plati cenu.

U okviru Francuskog karavana u Kombank dvorani, biće prikazani i filmovi Kapetan Konan, Istočni front, zaboravljeni front 1915 – 1919, kao i film Život i nešto drugo, u čijem je središtu takođe ratna tematika.

 

Tags: ,