Home

VESTI

Film “Zima do kostiju” u Exit Point-u

No Comments Film

"Zima do kostiju" u selekciji Exit Point Uzbudljivo ostvarenje „Zima do kostiju“ na najbolji način opisuje arhetipski prelazak iz detinjstva u odraslo doba, a ovog puta junak priče je  mlada devojka.

Prevazilazeći naizgled nemoguće prepreke, ona redefiniše uvrežena shvatanja o porodici i vernosti i usput otkriva svoju sopstvenu snagu.

Režija Debre Granik slikovito opisuje ovu porodičnu dramu, dok zapanjujuće autentična gluma i izuzetni vizuelni detalji uspevaju da dočaraju teksturu i ritam sveta u kom se mit i priroda neprestano prepliću. Film je vrlo zapaženo prošao na prestižnim festivalima poput Sandensa, Berlinalea…

 

 

"Zima do kostiju" u selekciji Exit Point

"Zima do kostiju" u selekciji Exit Point

 

Duboko u Ozark planinama centralnog dela SAD-a porodice žive prema socijalnim pravilima kojima niko nema hrabrosti da se opire – sve dok neustrašiva tinejdžerka ne biva suočena sa nepostojanjem drugog izbora. Otac mlade Ri Doli, založivši porodičnu kuću za kauciju, nestaje.

Mlada devojka, u pokušaju da zaštiti mlađeg brata i sestru i bolesnu majku, suočena je sa izborom: ili će pronaći oca ili će izgubiti krov nad glavom. U svojoj herojskoj potrazi, Ri prelazi ceo krajolik, ne bi li se suočila sa rodbinom koja prećutno učestvuje u nestanku oca.

 

 

 

 

Više informacija na:

www.cinemacity.org